Žinomo kėdainiečio teismas neatleido nuo baudžiamosios atsakomybės

Kauno apylinkės teismo 2021 m. sausio 26 d. nuosprendžiu dainininkas, Lietuvos ir Kėdainių rajono savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas Kęstutis Valionis  buvo pripažintas kaltu už tai, kad 2020 m. gruodžio 14 d. apie 17.50 val. vairavo motorinę transporto priemonę būdamas neblaivus, kai jam alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,55 ‰ (promilių) girtumas.

Teismas jam skyrė galutinę 1 700 Eur dydžio baudą, uždraudė naudotis specialia teise vairuoti kelių transporto motorines priemones 1 metams 3 mėnesiams ir konfiskavo transporto priemonę.

Apeliaciniame skunde nuteistasis K. V. prašė pakeisti Kauno apylinkės teismo 2021 m. sausio 26 d. nuosprendį ir atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato. Prokuroras prašė nuteistojo apeliacinį skundą atmesti.

Teisėjų kolegija nuteistojo apeliacinį skundą atmetė.

„Nesant užtektinai K. V. teigiamai charakterizuojančių duomenų, negalima daryti vienareikšmiškos išvados, kad jis nebedarys naujų nusikalstamų veikų, todėl baudžiamojo proceso tikslai šiuo atveju negali būti pasiekti jo atžvilgiu taikant atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės institutą“ – rašoma teismo nutartyje.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad K. V. padarė itin šiurkštų Kelių eismo taisyklių pažeidimą, kėlusį realią grėsmę kitų asmenų turtui, sveikatai ar net gyvybei, nes automobilį jis vairavo stipriai apsvaigęs nuo alkoholio. Be to, remiantis liudytojo parodymais, K. V. įvykio vietoje konfliktavo su liudytojo drauge, jos atžvilgiu vartojo necenzūrinius žodžius, dėl ko liudytojas į įvykio vietą iškvietė policijos pareigūnus. Liudytojui paskambinus Bendrajam pagalbos centrui, K. V. iš įvykio vietos bandė pasišalinti. Nors K. V. praeityje teistas nebuvo, tačiau jis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius, o šis faktas neabejotinai neigiamai charakterizuoja nuteistąjį ir neleidžia teisėjų kolegijai pagrįstai manyti, jog ateityje jis daugiau nebenusikals.

Teisėjų kolegija įvertino ir tai, kad praeityje už įvairaus pobūdžio Kelių eismo taisyklių pažeidimus K. V. buvo ne kartą baustas administracine tvarka. Visos šios aplinkybės leidžia teigti, kad nagrinėjamoje byloje nuteistojo padaryta veika nėra atsitiktinio pobūdžio ir dėl to pirmosios instancijos padarė pagrįstą išvadą, jog šiuo atveju nėra pagrindo teigti, kad K. V. ateityje laikysis įstatymų ir nedarys naujų nusikalstamų veikų.

Kauno apygardos teismo informacija

Priėmus  Kauno apygardos teismui tokį sprendimą politikas K. Valionis privalės palikti ir Kėdainių rajono savivaldybės Tarybos nario vietą. 

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.191.234.62.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Degė naftos produktų likučiai

Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai buvo pranešta, kad garažų masyve, UAB "Skongolio transportas, dega vagonėlis.

Begalo skaudus įvykis kelyje. Nepavyko išgelbėti moters gyvybės. 

Lapkričio 9 d. 15:18 val. gelbėjimo tarnyboms buvo pranešta, kad 229 kelyje, važiuojant nuo Josvainių link Cinkiškių, sunkiasvorė transporto ...