Kankina padidėjęs prakaitavimas?

Prakaitas – tai optimali organizmo būsena, kurios metu kūnas reguliuoja savo temperatūrą – vėsinasi, pašalina toksinus bei kitas medžiagas. Specialistai teigia, jog tam tikras prakaito kvapas gali parodyti negalavimą. Skleidžiamas acetono kvapas indikuoja, jog žmogus galimai serga tuberkulioze arba cukriniu diabetu. Sakoma, kad šaltas prakaitas gali signalizuoti apie širdies nepakankamumą. Na, o gausus prakaito kiekis gali įspėti apie diabetą. Žmonės, kovojantys su padidėjusiu prakaitavimu, neretai nori pašalinti šią problemą dėl emocinio ir fizinio diskomforto, kurį kelia nuolat drėgni delnai ar pažastys. 

Reklama

Keli būdai, kaip sumažinti padidėjusį prakaitavimą yra subalansuota, sveika mityba, teisingų higienos priemonių naudojimas. Gydytojai pastebi, jog ypatingai gausų prakaitavimą gali sukelti kava, saldikliai, riebus, aštrus maistas, alkoholiniai gėrimai. Taip atsitinka, kadangi šie produktai išvaro skysčius iš organizmo. Specialistai teigia, kad naudodami higienos priemones kaip dezodorantus ir antiperspirantus, turime stipriai atkreipti dėmesį į jų sudėtį. Svarbu nepadauginti šių priemonių vartojimo, nes juose yra daug aliuminio, o šis kaupiasi mūsų organizmuose. Siekiant sumažinti padidėjusį prakaitavimą, patariama dažniau šalinti plaukelius nuo pažastų ir aplink kirkšnį. Taip pat rekomenduojama dėvėti natūralaus audinio rūbus, kadangi jie leidžia kūnui kvėpuoti.

Padidėjęs prakaitavimas taip pat gali būti vadinamas hiperhidroze. Ši problema vargina apytiksliai 3% pasaulio žmonių. Dažniausiai prakaituojančios zonos: delnai, pažastys, padai. Hiperhidrozė gali būti lokali (vienos ar kelių skirtingų zonų) ir generalizuota (viso kūno prakaitavimas). Jeigu, net ir laikantis specialistų rekomendacijų, vis dar kamuoja padidėjęs prakaitavimas, galima kreiptis į gydytojus ir atlikti injekcijas šiai problemai išspręsti. Padidėjusiam prakaitavimui stabdyti naudojamos botulino injekcijos. Jos atliekamos lokaliai, mažais dūriais, kur yra išsidėsčiusios prakaito liaukos – iškart po odos paviršiumi, negiliai. 

Botulino toksinas leidžiamas labai plona adata, injekuojamos zonos taškai nutolę per 1-2 centimetrus. Daugeliui procedūra nėra skausminga, o ir trunka ji labai trumpai. Padidėjęs prakaitavimas po procedūros sumažėja per kelias dienas, tačiau pilnas poveikis pasireiškia praėjus 2 savaitėms nuo injekcijų atlikimo datos. Rezultatas išsilaiko apie 6 mėnesius. Kai kuriems žmonėms poveikis gali išlikti daugiau nei metus. Tačiau tai priklauso nuo individualių organizmo savybių, suleisto preparato kiekio. Specialistai teigia, jog atlikus injekcijas, botulino toksinas padeda sumažinti apie 85% prakaitavimo, o daugeliui žmonių prakaitavimas išvis laikinai sustabdomas.

PARTNERIO TURINYS
Už.nr. 21/08/05/01

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.145.78.95.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...