Vaikai, patiriantys sunkumų, gauna pagalbą savo mokykloje

Mokyklos vaiko gerovės komisijos sprendimu jau trečią savaitę 129 mokiniai kasdien iš namų ateina į savo mokyklas. Pamokos jiems vyksta nuotoliniu būdu kaip ir kitiems jų bendraklasiams, tačiau įvairių mokymosi nepatogumų patiriantys moksleiviai turi galimybes kartu su paskirtu asmeniu geriau įsisavinti medžiagą ir kompensuoti patirtus mokymosi praradimus.

Pagalbos mokantis nuotoliniu būdu šiandien reikia tik 3 procentams rajono mokinių. Iš jų su sunkumais susiduria 19 pradinių klasių mokinių. Daugiausia iš jų – 14  –  yra J. Paukštelio progimnazijos mokiniai, 4 lanko „Aušros, o vienas „Ryto“ mokyklas. Nėra nei vieno mokinio, dirbančio mokykloje pagal vidurinio ugdymo programą. 68 vaikus į mokyklas atveža geltonieji autobusiukai. 45 vaikai mokosi kaimo mokyklose.   

Šiems 129 vaikams mokantis nuotoliniu būdu reikalinga speciali mokymosi pagalba. Vieniems reikalingos papildomos kai kurių dalykų konsultacijos, dar keliems reikia padėti susitvarkyti su  technika, kitiems tiesiog reikia pastiprinti motyvaciją.

Kai kurių mokinių tėvai visiškai nebendrauja su mokykla. Deja, dalis šeimų, kuriose auga mokyklinio amžiaus vaikai, arba neturi pakankamai lėšų, arba socialinių įgūdžių ar net supratimo ir motyvų tam, kad vaikams sudarytų tinkamas ugdymuisi namuose sąlygas. Todėl tokių šeimų vaikams turi padėti ugdytojai. Jie mato, kaip vaikai mokosi, ir padeda siekti geresnių rezultatų.

Siūlymas lankyti vaikams mokyklą priimtas Vaiko gerovės komisijos sprendimu. Mokyklose susirinkusi Vaiko gerovės komisija įvertino kiekvieną atvejį ir nustatė, kam iš tikrųjų pagalba yra būtina mokantis nuotoliniu būdu. Identifikuojant problemas ir dirbant su tokiais vaikais, pirmiausia visos priemonės buvo išbandytos mokyklose.

Mokiniams, kurie šiuo metu lanko mokyklas, užtikrinamos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos sąlygos, tačiau svarbiausia, kad vaikams yra teikiama pagalba mokantis ir įvaldant kompiuterius bei siekiant žinių. Mokyklų vadovų paskirti atsakingi asmenys žino mokinio pamokų tvarkaraštį, prisijungimų prie pamokų duomenis ir kitą svarbią informaciją, padeda vaikams ir bendradarbiauja su mokinio tėvais. Tie vaikai, kurie dabar  ateina į mokyklą, čia gauna ir nemokamą maitinimą, jei jiems priklauso.  Mokiniai mokyklą lanko nuo sausio 25 dienos.

Kėdainių bendrojo ugdymo mokyklose nuotoliniu būdu šiuo metu mokosi 5105 (be specialiosios mokyklos)  1–10 klasių ir  I–IV gimnazijos klasių mokiniai. Iš jų 344 abiturientai. Nuotoliniu būdu mokosi 1735 pradinių klasių mokiniai. Rajone 589 mokiniai auga šeimose, kurios gauna socialinę paramą. 1775 mokiniams skiriamas nemokamas maitinimas. Jiems kas dvi savaitės išduodami maisto paketai.

Iš ŠMSM planuojama gauti apie 20 000 Eur (mokiniui po 4 Eur), kurie bus paskirstyti bendrojo ugdymo mokykloms papildomoms mokinių konsultacijoms iki ugdymo proceso pabaigos.

Vasario 8 dienos duomenimis, 420 vaikų lanko rajono lopšelius-darželius. Sąlygos eiti į darželius yra sudarytos visuose miesto ir rajono darželiuose.

Savivaldybėje vaikų dienos centrai šiuo metu neveikia. Neformalusis ugdymas vykdomas taip pat nuotoliniu būdu.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.139.86.56.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.