Už nepriežiūrą - pretenzijos ir bauda

Pirmadienio naktį vėl gausiai pasnigus dalis gatvių šaligatvių ir kiemų takų antradienio rytą dar nebuvo nuvalyti ir pabarstyti. Tiems gyventojams, kurie turi darbą pasiekti ir pandemijos sąlygomis, teko klampoti per sniegą. Savivaldybės vadovai iš karto ėmėsi priemonių. Seniūnija šaligatvius turinčiai prižiūrėti įmonei surašė pretenzijas bei paskyrė baudą. 

Pastebėjus, kad, antradienio ryte gyventojams laiku nebuvo nuvalyti šaligatviai, buvo imtasi priemonių. Nedelsiant dar tos pačios dienos ryte Kėdainių miesto seniūnijos seniūnas Algirdas Krivičius kartu su darbų organizavimo inžinieriumi Vytautu Petraičiu bei UAB „Ecoservice Projektai“ atstovu Jonu Ambrazaičiu  patikrino, kaip atrodo šaligatviai, laiptai ir takai mieste. Įsitikinta, kad paslauga atlikta netinkamai Elevatoriaus, Respublikos, Gedimino, Budrio,  Dotnuvos, S. Dariaus ir S. Girėno, Vilties, Jubiliejaus gatvėse, Liepų alėjoje ir  Atminties skvere. Šaligatviai nevalyti ir net nepabarstyti. Tai kelia daug nepatogumų gyventojams. Seniūnijos atstovai surašė aktą įmonei, kuri ir yra atsakinga  už  šaligatvių ir takų priežiūrą, ir paskyrė baudą.  

Kėdainių miesto šaligatvius, takus, aikštes ir laiptus prižiūri UAB „Ecoservice projektai“. Visi valomi plotai yra suskirstyti į tris grupes. Pirmajai grupei priskirta J. Basanavičiaus gatvė ir Kėdainių miesto centras bei visas senamiestis. Vadovaujantis galiojančia sutartimi, tokiu žiemos metu, kai gausiai pasninga naktį, įmonė iki 7 val. ryto privalo nuvalyti sniegą ir pabarstyti  takus slidumą mažinančiomis medžiagomis autobusų stotelėse bei šaligatvius ties pėsčiųjų perėjomis, o iki 8 val. J. Basanavičiaus gatvė, miesto centro ir  senamiesčio gatvių šaligatviai turi būti nuvalyti.  

Antroji pagal svarbumą grupė yra visos gatvės, esančios prie daugiabučių namų  rajonų. Šios gatvės taip pat turi būti nuvalytos iki 8 val. ryto.  Trečiosios grupės gatvės – tai visos kitos gatvės, kurios daugiausia yra miesto pakraščiuose. Jos visos turi būti nuvalytos iki 12 val.

Esant ypač sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms, kai ilgiau kaip 6 valandas arba daugiau kaip parą laiko su pertraukomis sninga ir pusto, lijundra arba prasideda apledėjimas, jau nuo 6:30 val. iki 18 val. visuose prižiūrimuose plotuose turi būti  nuolat valomas sniegas ir barstomos gatvės slidumą mažinančiomis medžiagomis.

Primename gyventojams, kad prie daugiabučių namų laiptinių ir įėjimų sniegą nuvalyti ir pabarstyti druska ar smėliu turi patys gyventojai. Taip pat ir įmonių savininkai patys turi pasirūpinti, kad įėjimai į įmones, įstaigas ar organizacijas būtų nuvalyti ir saugūs darbuotojams bei klientams.

Gyventojai, pastebėję ne laiku ar nekokybiškai atliktas paslaugas ar kitus gadinamus miesto infrastruktūros įrenginius, darbo valandomis gali pranešti  miesto seniūnijai  telefonu 8 347 67 287.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.188.168.28.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...