Sveika ir patogu, arba vieno gamybos indo tendencija

Ar kada pagalvojote, kaip palengvėtų maisto ruoša, jei viską būtų galima atlikti viename inde? Tiesa, šiandien tai ne tik įmanoma – galite rinktis iš gausių patiekalų paruošimo būdų ir dar daugiau receptų. Vieno gaminimo indo tendencija tapo nepakeičiama tiems, kurie mėgsta įvairovę, gyvena greitu tempu ar tiesiog ieško sveikesnių sprendimų. Taigi, kokie pasirinkimai populiariausi?

Vienas puodas

Galima sakyti, kad „vieno puodo” patiekalai ne visai naujovė – kone kiekvienos kultūros tradicinėje virtuvėje slypi įkvėpimas, kai kur pagal šalį net sutinkami unikalūs tokio paruošimo būdo pavadinimai. Žinoma, šiandien matome drąsias improvizacijas: bėgant laikui, atsirado įmantresni produktai, galiausiai ir maksimaliai pritaikyti, kiekvienam prieinami įrankiai. Pavyzdžiui, pripažintų gamintojų ketaus puodai internetu. Tokiuose induose nereikia daug riebalų, produktai išlaiko gerąsias savybes, sodrų skonį, be to, galima išlaisvinti šefo įgūdžius: apdoroti maistą ant viryklės, krosnyje ar net virš atviros laužo ugnies. 

Viena keptuvė

Eksperimentai vienoje keptuvėje ne ką mažiau populiarūs. Nors, palyginus su minėtąja prieš tai, tokia talpa neturi tiek daug funkcijų, ši suteikia galimybę itin greitai surasti paprastus, visai šeimai patinkančius sprendimus. Jei iki šiol manėte, kad taip ruošiamas ne pats sveikiausias maistas, pasaulyje pripažintas šefas Jamie Oliver, patiekalams  „vienoje keptuvėje” skirdamas visą internetinės svetainės skiltį, atskleidžia plačias gamybos indo galimybes. Tiesa, ekspertai pastebi, kad tokiu būdu apdorojamo maisto gerosios savybės bei skonis stipriai priklauso nuo naudojamo indo kokybės. 

Viena kepimo skarda

Viena kepimo skarda suteikia daugiausiai pasirinkimo laisvės – čia itin paprasta suderinti visų valgančiųjų lūkesčius. Skardos forma leidžia plačiai paskleisti produktus, atskirai kepti daržoves, mėsos, miltinius gaminius. Toks maisto ruošos būdas greitai paplito sveiko gyvenimo būdą propaguojančių bendruomenėje. Orkaitėje lengva nustatyti reikiamą temperatūrą, produktai su nedideliu kiekiu riebalų tampa traškūs, sodresnio skonio. Dar viena priežastis – galimybė iš anksto apkeptus skanėstus suskirstyti kelioms dienoms, o tuomet kurti norimus vieno dubenėlio derinius.

Kokia nauda jums? 

Tiems, kurie dar svarsto, ar verta investuoti į minėtus gaminius, naudinga „pasverti” mitybos ekspertų ir entuziastų pateikiamus atradimus. Kone didžiausi minimi privalumai:

1. trumpesnis produktų paruošimo procesas, 

2. mažiau reikalingų indų, 

3. galimybė sumažinti prie viryklės praleidžiamo laiko sąnaudas, 

4. lengviau palaikomas įvairus, sveikos mitybos planas. 

Kaip išlaikomas ne tik veiksmo virtuvėje paprastumas, bet ir sveikos mitybos principai? Interneto platybėse apstu skaniausių „vieno puodo” receptų visai šeimai, o kokybiški indai atveria naujus, sveikesnius ruošos būdus, išsaugo naudingąsias produktų savybes ir skonį. 

Jei maisto gamyba namuose tapo nuobodi ar ėmė užimti per daug laiko ir pastangų – alternatyvų ilgam, daug įrenginių reikalaujančiam procesui tikrai yra! Galbūt iki iš naujo atrasto eksperimentų džiaugsmo ar įkvėpimo individualiai tinkamiausiai mitybai trūksta visai nedaug, tik vieno puodo?

Partnerio turinys:
Užsakymo Nr. 21/04/08

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.145.69.255.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...