Svarbiausia – bendruomenės saugumas

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis susitikime su Lietuvos policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla aptarė situaciją Kėdainių rajono savivaldybėje, pasigilino į šiomis dienomis gyventojus neraminančią padėtį Vilainių seniūnijoje, kalbėjosi apie savivaldybės bendradarbiavimą su vietos policija ir prevencinių programų įgyvendinimą Kėdainiuose.

Į Kėdainių rajono savivaldybę šių metų sausio 20 dieną naujasis Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla atvyko pirmą kartą kartu su laikinuoju Kauno apskrities vyriausiojo komisariato viršininku Elanu Jablonsku bei Kėdainių rajono policijos komisariato viršininku Alvydu Vaina.

Po situacijos Kėdainių rajone aptarimo pareigūnai pristatė merui numatomus pokyčius ir naujoves policijos sistemoje  bei akcentavo bendradarbiavimo su policija svarbą. „Bendruomenės saugumas yra pats svarbiausias klausimas, todėl nuolatinis ir savalaikis keitimasis informacija, bendradarbiavimas ir bendravimas labai padeda abiems pusėms“, − sako Generalinis komisaras R. Požėla. Komisaras teiravosi mero, kas, jo manymu, neveikia sistemoje, ką reiktų keisti, taip pat aptarė jautrią – darbo su nepilnamečiais – sritį. Ilgametė vadovo darbo patirtis policijoje liudija, kad tik nuolat teikiama informacija ir dalinimasis ja duoda efektą.

Kėdainių policijos komisariato viršininkas Alvydas Vaina pabrėžė, kad su Kėdainių rajono savivaldybe gerai sutariama visais klausimais. Viršininkas nuolat bendrauja su Kėdainių rajono savivaldybės meru ir sprendžia iškilusias problemas. Meras Valentinas Tamulis ir generalinis komisaras dar kartą užsitikrino, kad rezultatų galima pasiekti tik dirbant kartu. Savivaldybė ir policija gerai gali dirbti tik komandoje. Policija turi laiku reaguoti reaguoti ir būti matoma, o savivaldybė nuolat bendradarbiauti su policija ir informuoti.  

Rajone policijos pareigūnai įtraukiami į darbo grupes, komisijas, aktualių klausimų rajone svarstymus. Šį rudenį, priimant naująją renginių organizavimo tvarką savivaldybėje, buvo kiekviename susirinkime dirbama kartu ir atsižvelgiama į visas pareigūnų pastabas.

Po susitikimo su rajono meru pareigūnai išvyko į susitikimą su Vilainių seniūnijos bendruomene. Kaip ir merui, seniūnijos gyventojams policijos atstovai pristatė naują darbo tvarkos su nepilnamečiais paketą, pokyčius ir išklausė gyventojų lūkesčius policijai bei atsakė į jų klausimus.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.144.109.5.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...