Strategiškai svarbi Birutės gatvė ir Liepų alėja bus atnaujintos

Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų paskirstymo komisija paskyrė 233 tūkstančių eurų injekciją į dvi strategiškai labai svarbias Kėdainių gatves: Birutės ir Liepų alėją.

Nelabai ilga – 650 metrų – ilgio Birutės gatvė yra šalutinė pagrindinės miesto J. Basanavičiaus gatvės. Tai viena iš labai svarbių miesto gatvių. Judėjimas čia intensyvus. Gatvės pradžioje, kylant į kalną iš J. Basanavičiaus gatvės, yra pastaruoju metu atsinaujinantis individualių gyvenamųjų namų kvartalas. Įpusėjus ja važiuoti, prasideda porą dešimtmečių čia intensyviai besiformuojantis mini pramonės parkas su ne viena dešimtimi veikiančių įmonių, įstaigų ir maitinimo vietų. Kvartale įsikūręs Policijos komisariatas ir nemažai verslo, teikiančio paslaugas žmonėms.

Kitos čia įsikūrusios įmonės turi užsienio partnerius, kurie nuolat gabena žaliavas. Dėl to gatve važinėja sunkiasvorė technika. Toje teritorijoje yra ir parkas, ir buvęs aerodromas, kuriuose vyksta rajoniniai ir respublikiniai renginiai. Be to, čia yra neseniai renovuoti ir jau pradėjo veikti naujieji teniso kortai. Apleista gatvė iki šiol buvo nuolat duobėta, siauroka, be normalių šaligatvių. Už skirtus pinigus joje bus atlikta darbų už 117 tūkstančių eurų. Joje numatyta atnaujinti asfaltą nuo J. Basanavičiaus gatvės iki pat įmonės „LTP Texdan“. Netrukus gatvė sulauks ir naujų šaligatvių. Šiuo metu vyksta jų projektavimo darbai.

Liepų alėja yra 830 metrų ilgio asfaltbetonio danga dengta gatvė. Ši žalio ir ramaus Liepų alėjos gyvenamųjų individualių ir daugiabučių namų kvartalo pagrindinė gatvė taip pat bus sutvarkyta. Joje bus atnaujinta asfalto danga.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 52.15.235.28.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.