Stengsis mažinti traukinių keliamą triukšmą

Kėdainių rajono savivaldybė po kreipimosi dėl traukinių keliamo triukšmo mažinimo Kėdainių mieste gavo atnaujintą ir papildytą AB „Lietuvos geležinkeliai“ priemonių planą Kėdainių miestui. Šis veiksmų planas suderintas su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamento Kėdainių skyriumi.

Kėdainių miesto gyventojams nuo seno daug nepatogumų kelia įvairių transporto priemonių keliamas triukšmas. Ši aktuali miestiečiams problema ne kartą buvo svarstoma ir savivaldybės administracijoje. Praėjusių metų rudenį rajono savivaldybė gavo Šėtos, J. Biliūno, S. Dariaus ir Girėnų ir M. Daukšos gatvių gyventojų prašymą dėl traukinių keliamo triukšmo sumažinimo. Savivaldybės vadovai kartu su Seimo nariu D. Kaminsku lankėsi Lietuvos automobilių kelių direkcijoje ir bendrovėje „Lietuvos geležinkeliai“. Labiausiai triukšmo problema aktuali netoli geležinkelio gyvenantiems kėdainiečiams. AB „Lietuvos geležinkeliai“ suplanavo žmonių gyvenimo kokybę gerinančius savo veiksmus. Kaip raštu savivaldybę informavo AB „Lietuvos geležinkeliai“ Infrastruktūros sąveikumo skyriaus vadovas Tomas Tatarėlis, tos priemonės kurių planuojama imtis per 2020 metus, leis reikšmingai pagerinti akustinę situaciją gyvenamųjų namų aplinkoje. 

Suplanuoti techniniai ir inžineriniai darbai 

Iki 2020 metų vasaros Kėdainių traukinių stotyje bus pakeistas iešmas ir suvirinta net 16 bėgių sandūrų. Bus sugriežtinta prekinių sąstatų, vykstančių Klaipėdos kryptimi pro Kėdainius, apžiūra techninės priežiūros metu, ypač apžiūrint prekinių vagonų aširačių riedėjimo paviršių dėl defektų prevencijos. Neleidžiant eisme dalyvauti vagonams, kurių ratų paviršius yra su giliomis iščiuožomis ir išdaužomis, triukšmo lygis ėmusis tokių priemonių sumažinamas 5−10 dB. Ruožas Vilnius–Klaipėda bus elektrifikuotas iki 2024 metų. Pakeitus šilumvežius į elektrovežius, triukšmo lygis taip pat sumažėja. Pagal ilgalaikius investicinius bendrovės planus, 2018−2030 m. planuojama pakeisti visus esamus senus traukos riedmenis į naujus ir dar įsigyti naujų. Kur galima, eismas bus organizuotas taip, kad triukšmingiausi prekiniai traukiniai būtų leidžiami daugiau ne jautriausiu nakties metu, o dienos ir vakaro metu. 

Pasodins želdinių 

Bendrovės specialistai analizuoja medžių ir krūmų įveisimo galimybes 200 metrų ruože palei S. Dariaus ir S. Girėno gatvę. Tam reikia atsižvelgti į inžinerines komunikacijas ir jų apsaugos zonas. Parengus projektą, ruože nuo Minareto g. iki Budrio g. želdiniai galėtų būti įveisti šiais metais. Įrengus tankias ir aukštas iki 10 m pločio želdinių juostas, triukšmo lygis sumažinamas 4−8 dBA.Taip pat numatoma skirti didesnį dėmesį kelio būklei stebėti ir kontroliuoti, o nustatytus defektus operatyviai pašalinti, siekiant išvengti triukšmo lygio padidėjimo. Savalaikė ir tinkama geležinkelio infrastruktūros statinių ir kitų įrenginių priežiūra leis išvengti triukšmo ir vibracijos lygio padidėjimo.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.22.248.208.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...