Senasis Pelėdnagių stadionas virsta šiuolaikine sporto ir poilsio erdve

Balandžio viduryje gausybė statybų technikos suvažiavo į Pelėdnagių kaimo stadioną: prasidėjo senojo stadiono, įrengto dar sovietmečiu, griovimo darbai. Išardžius senas konstrukcijas, įkurta šiuolaikinė sporto ir poilsio erdvė. Šį mėnesį darbai jau turėtų būti baigti ir gyventojai galės džiaugtis bei naudotis naujai sutvarkyta erdve.

Pasikeitė neatpažįstamai

Pirmiausia buvo atliktas esamų statinių demontavimas, išardyta sena stadiono danga, išvežtas gruntas. Viską pašalinus prasidėjo šiuolaikinės sporto ir poilsio erdvės kūrimo darbai. O jų buvo numatyta ir atlikta išties labai daug. Atnaujinta futbolo aikštė (teritorija išlyginta, užsėta nauja veja), įrengtos naujos krepšinio ir tinklinio aikštelės (pagrindai ir guminės dangos sluoksniai), taip pat įrengta ir sporto bei vaikų žaidimo aikštelė. Įrengta renginių zona (scena) bei žiūrovų zonos (žiūrovų sėdėjimo vietos). Aikštelės ir takai šiuolaikiškai apšviesti. Pasodinta želdinių.

Liko paskutiniai potėpiai

Liko aikšteles aptverti, nubraižyti linijas, pabaigti tako, vedančio į sporto ir poilsio erdves, įrengimą, taip pat pabaigti teritorijos apšvietimo darbus, įrengti krepšinio, tinklinio stovus bei futbolo vartus ir galiausiai sutvarkyti aplinką.

Gyvoje gyvenvietėje permainos buvo būtinos

Moderni erdvė taps ne tik sporto renginių, bet ir bendruomenės susibūrimo vieta, nes įrengtoje scenoje galima bus rengti pasirodymus, organizuoti šventes. Žinoma, įrengtas ir tualetas, taip pat pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai. Naujai įrengti pėsčiųjų takai. 

Visa tai dėl gyventojų patogumo, noro gyventi gražiau, šviesiau, linksmiau. Žmonės gražioje, tvarkingoje aplinkoje jaučiasi komfortabiliau, atsiradusios naujos erdvės skatina aktyvų laisvalaikio praleidimą. 

Kėdainių priemiesčiu vadinamuose Pelėdnagiuose ir šalia esančiuose Pašiliuose, sodų bendrijoje, kuriasi jaunos šeimos, daugėja nuolat čia apsigyvenančių žmonių. Siekiant pagerinti vietos infrastruktūrą ir patenkinti gyventojų poreikius, esminės permainos buvo būtinos.

Darbus vykdo UAB „Projektas Karma“. Darbai finansuojami iš Europos Sąjungos fondų ir Kėdainių rajono savivaldybės biudžeto. Rangos darbų suma − 543 557,82 Eur.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.118.12.101.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...