Ruduo sveikuolių nebaugina: Kėdainių arenoje – rekordinis moksleivių skaičius

Kraštiečių sveikatingumu besirūpinantis Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras spalio 24 dieną dėmesį sutelkė į vaikus ir jaunimą. Skatinant jaunąją kartą saugoti ir stiprinti savo sveikatą, Kėdainių sporto arenoje surengtas masiškumu iki šiol vykusius pranokęs tradicinio konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ rajoninis etapas

Beveik 400 dalyvių

Praėjusį ketvirtadienį Kėdainių arenoje šurmuliavo rekordiškai daug sveikuolių – net 28 komandos iš viso rajono lopšelių-darželių, mokyklų, progimnazijų bei gimnazijų. Iš viso tądien konkurse varžėsi 379 dalyviai, nuo mažiausiųjų ikimokyklinukų iki vienuoliktokų. Po išradingų ir nuotaikingų komandų prisistatymų vaikai, varžydamiesi savo amžiaus grupėse, pademonstravo turimas žinias apie sveiką gyvenseną, mitybą, saugų elgesį, alkoholio, tabako ir kitų psichiką veikiančių medžiagų žalą, pirmąją pagalbą.

Pasirengti konkursui, kuriame teko parodyti ne tik teorines žinias, bet ir kūrybiškumą, gebėjimą dirbti komandoje, atlikti fizinio aktyvumo užduotis, vaikams padėjo ugdymo įstaigose dirbantys visuomenės sveikatos specialistai ir mokytojai. Beje, suaugusieji taip pat varžėsi konkurse – jiems buvo parengtos specialios užduotys.„Išlaikome tradiciją, nes manome, kad tai labai reikalingas ir naudingas projektas, kuris vienija ir skatina bendradarbiauti vaikus, mokytojus ir visuomenės sveikatos specialistus. Tai masinis sveiką gyvenseną skatinantis renginys. Džiugu, kad šiais metais komandų narių skaičius išaugo beveik dvigubai – iki dešimties vaikų kiekvienoje komandoje“, – teigė konkursą organizuojančio Kėdainių rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė Danguolė Avižiuvienė. Pasak pašnekovės, šis konkursas naudingas ne tik tuo, kad parodo, ką vaikai sužinojo ir išmoko, bet gali atskleisti ir sritis, kuriose reikėtų sustiprinti žinias.

Apdovanoti ir paskatinti – visi

Dėmesį sveikatingumo ugdymui rodo ir rajono vadovai: konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ dalyvius sveikino ir apdovanojo Kėdainių rajono savivaldybė mero pavaduotojas Paulius Aukštikalnis, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Danutė Mykolaitienė, Švietimo skyriaus vedėjas Julius Lukoševičius.

Konkurso komisija turėjo daug darbo vertindama dalyvių žinias. Visi dalyviai buvo šaunūs ir pasirodė puikiai. Todėl atminimo medaliais, taurėmis ir dovanomis paskatintos visos komandos, o pačios geriausios dar ir įvertintos už kūrybiškumą, sportiškumą bei teorines žinias.

Už kūrybiškumą įvertinta lopšelio-darželio „Vyturėlis“ komanda (ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus grupė), „Ryto“ progimnazijos komanda (1–4 klasių grupė), Truskavos pagrindinės mokyklos komanda (5–8 klasių grupė) ir Kėdainių šviesiosios gimnazijos komanda (9–11 klasių grupė).

Geriausias teorines žinias pademonstravo lopšelio-darželio „Vaikystė“ (ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus grupė), Josvainių gimnazijos (1–4 klasių grupė), „Ryto“ progimnazijos (5–8 klasių grupė) ir „Atžalyno“ gimnazijos (9–11 klasių grupė) komandos.

Sportiškiausiomis pripažintos lopšelio-darželio „Aviliukas“ (ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus grupė), Labūnavos pagrindinės mokyklos (1–4 klasių grupė), LSU Kėdainių „Aušros“ progimnazijos (5–8 klasių grupė) ir „Atžalyno“ gimnazijos (9–11 klasių grupė) komandos.

Nauda neabejoja

Konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ nauda neabejoja ir jo dalyviai. „Įspūdžiai puikūs. Konkurso užduotys, tiek sportinės, tiek teorinės, buvo labai apgalvotos, atitinkančios vaikų amžių. Pavyzdžiui, komandų kapitonams reikėjo išvardinti, iš kokių kruopų galima virti košę, ir išvardinti jų kuo daugiau, – šypsojosi lopšelio-darželio „Vaikystė” priešmokyklinio ugdymo grupės „Lašeliai” mokytoja Rima Žiaukienė. – Vaikams šis konkursas labai naudingas, ruošdamiesi jie daug sužino, nuo sveikos mitybos iki saugaus eismo žinių.”

O štai Kėdainių šviesiosios gimnazijos 3b klasės mokinė Kamilė prisipažino, kad dalyvauti konkurse sutiko net nesvarstydama. „Labai domiuosi sveika mityba, sveika gyvensena, biologija, medicina – studijuoti mediciną mano didžiausia svajonė. Lankau jaunųjų slaugytojų būrelį ligoninėje, ten įgijau daug naudingų praktinių įgūdžių. Tikiuosi ir šiame konkurse sužinoti kažką naujo“, – sakė mergina.

Talkino krašto bendruomenė

Organizuojant tokio masto renginį reikėjo įveikti nemažai iššūkių, todėl konkurso organizatoriai dėkoja talkininkams: Kėdainių sporto centrui, kurio arenoje tilpo gausus būrys dalyvių, savivaldybės vadovams ir administracijai, Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos Šaulių sąjungos Kėdainių Povilo Lukšio šaulių 205 kuopos atstovams, prie arenos surengusiems įdomias edukacijas ir vaišinusiems kareiviška koše, LSU Kėdainių „Aušros“ progimnazijos mokytojai Jolitai Gvergždienei ir mokinėms, vedusioms nuotaikingas mankštas viso renginio metu. Šioje sveikatingumo šventėje talkino Kėdainių švietimo pagalbos tarnybos Rajono mokinių tarybos, Kėdainių pagalbos šeimai centro ir jaunimo dienos centro „Laiptai į viltį“ savanoriai.

Konkursas didžiąja dalimi finansuotas Europos socialinio fondo lėšomis, įgyvendinant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Kėdainių rajone“.

Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.129.13.201.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.