Plaukų šalinimas lazeriu – dažniausiai užduodami klausimai

Kiek plaukų šalinimo lazeriu procedūrų man reikės? Ar po vienos lazerinės depiliacijos plaukai pasišalina visam gyvenimui? Tai turbūt dažniausiai kylantys klausimai apie depiliaciją lazeriu. Šiuos klausimus ir aptarsime.

Susidomėjus plaukų šalinimo lazeriu procedūra, sekantis klausimas kyla: ar užteks vienos procedūros? Trumpas atsakymas – ne. Priežasčių yra daugiau nei keletas, kurias ir aptarsime.

Dažnu atveju tam tikroje klinikoje paklausus, kiek plaukų šalinimo lazeriu procedūrų man reikės, gauname bendrą, kartais nevisai aiškų atsakymą – tai individualu. Dažniausiai rašoma, jog procedūras reikia atlikti kas 4-7 savaites, dažniausiai reikalingas vidutiniškai 6 procedūrų kursas, o galutinis rezultatas priklauso nuo hormonų ir aplinkos veiksnių. Išsiaiškinkime, kodėl viską reikia atlikti laikantis būtent tokių sąlygų.

Plaukų šalinimo lazeriu procedūros kas 4-7 savaites. Kiekvieno žmogaus plaukas turi tris augimo ciklus: anagenas, katagenas ir telogenas. Kitais žodžiais: augimo, tarpinė ir poilsio/iškritimo fazės. Lazerinės depiliacijos metu efektyviausiai pašalinamas plaukas, kuris yra anageno (augimo) fazėje. Taip yra todėl, kad plaukas vis dar gauna medžiagų ir deguonies iš kraujo augimui. Lazerio energija suardo folikulą kartu su augimui reikalingomis medžiagomis. Kadangi kiekvienas plaukas ant kūno auga skirtingais etapais, būtent tai ir yra priežastis procedūroms atvykti kas 4-7 savaites. Taip užtikriname, kad pašaliname plaukus, esančius mums reikiamame cikle, ir būtent toje zonoje pašaliname juos visus, ne dalelę.

6 procedūrų kursas. Šis skaičius yra individualus, tiesiogiai susijęs su procedūrų atlikimo dažniu ir plaukų augimo priklausomybe nuo hormonų bei kitų veiksnių. 6 procedūrų kursas yra optimalus ir dažniausiai rekomenduojamas plaukų šalinimo lazeriu kursas. Tačiau nereiktų išsigąsti, jeigu specialistai pasako, jog procedūrų reikės daugiau ar mažiau. Skaičius priklauso nuo jūsų plauko augimo greičio, gyvenimo būdo, hormonų, amžiaus, genetikos ir daugelio kitų veiksnių. Geriausias ir tiksliausias būdas žinoti procedūrų skaičių yra stebėti plaukų ataugimą tarp lazerinės depiliacijos procedūrų.

Plaukų augimo priklausomybė nuo hormonų bei aplinkos veiksnių. Hormonai, vitaminai, mityba, stresas, laisvalaikis, žalingi įpročiai… Visos šios aplinkybės ir dar daugiau, daro įtaką plaukų augimui arba jų slinkimui. Didesnis kiekis testosterono paskatins greitesnį plaukų augimą, patiriamas stresas gali sukelti plaukų slinkimą, vitamino B trūkumas gali sukelti plaukų slinkimą, na o taip pat manoma, kad kiaušiniai mityboje gali padėti paskatinti plaukus augti. Daugybė faktorių, kurie lemia kiek kartų bei kokiu dažniu jums prireiks lankytis plaukų šalinimo lazerinėse depiliacijose. Nuo to taip pat priklauso ir galutinis rezultatas – kuomet vienam procedūrų kursas plaukelius pašalins visiškai, kitiems hormonai lems vieną kitą ataugantį plaukelį, tačiau plaukuotumas jau negrįš į būklę, buvusią iki pradedant. 

Kiekvienas esame individualus, todėl nesilyginkite su draugais ar pažįstamais. Nesvarbu ar tai būtų odos priežiūros priemonės, ar plaukų šalinimas lazeriu. Geriausiam rezultatui pasiekti kiekvienam tinka skirtingi ingredientai bei parametrai.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.117.9.186.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...