Pasveikinti ir apdovanoti Kėdainių krašto verslininkai

Verslo dienos proga (lapkričio 13 dieną), saugodamas ilgametę verslo bendruomenės tradiciją, tik šį kartą nuotoliniu būdu ZOOM platformoje Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis pasveikino rajono verslo bendruomenę ir paskelbė šių metų Kėdainių rajono savivaldybės nominacijų nugalėtojus, o Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kėdainių filialo vadovas Egidijus Žaltauskas pagarsino konkurso „Sukurta Kėdainių rajone“ laureatą.

Kėdainių rajono savivaldybė, šiais metais nors ir negalėjo surengti tradicinės šventės, tačiau įsteigė tris apdovanojimus, kuriuos paskelbė nuotoliniame verslo bendruomenės susitikime. Visi jie pasieks įmones, o tikri gyvi susitikimai ir rankų paspaudimai lauks palankesnio meto.

Atkreipė dėmesį į gaminančius ir investuojančius

Viena iš sukurtų nominacijų šiais metais atiteko Artūro Belousovo įmonei (restoranas „Beneto karčiama“) už drąsias investicijas COVID-19 laikotarpiu. Daugiau kaip 21 metus mūsų senamiestyje sėkmingai dirbanti kavinė, pastaruoju metu veikianti nauju pavadinimu „Beneto karčiama“, karantino metu investavo ne vieną dešimtį tūkstančių eurų į kavinės išorės atnaujinimą. Tai labai matoma investicija į senamiesčio pastatų fasadus bei stogą, į kurią nukrypo visų praeivių, miestelėnų, svečių ir turistų akys. Tokios investicijos prisideda prie mūsų miesto patrauklumo didinimo. Tačiau ne tik tai traukia žmones į restoranėlį. Jis garsėja tik čia kepamais originaliais tarkuotų bulvių blyneliais ir kitais patiekalais. „Žavimės tokia verslininko Artūro drąsa ir mus įkvepia jo pasitikėjimas savimi bei ryžtingi veiksmai per pandemiją investuoti į restoranų verslą“, − sakė meras Valentinas Tamulis. Įmonės vadovas Artūras Belousovas patikino, kad ir toliau tvarkys savo įmonės aplinką bei pasiūlys naujovių lankytojams.

Už drąsias investicijas ir verslo kūrimą kaime šiais metais įvertinta UAB ,,Maisto arsenalas“. Įmonė, kurios direktorė Sandra Kaupienė, įsikūrusi Pavermenio kaime, Kėdainių rajone. Gamyklėlėje gaminami aukštos kokybės mėsos konservai tik iš lietuviškos mėsos. Iš viso gaminami 11 gaminių. Šiuo metu įmonėje dirba 7 darbuotojai. Per 3 bendrovės veiklos metus „Maisto arsenalas“ prasiskynė kelią į vieną didžiųjų prekybos centrų ,,Rimi“ bei prekybos centrą ,,Aibė“. Nuotolinio susitikimo metu bendrovės „Maisto arsenalas“ direktorė Sandra Kaupienė su dideliu džiaugsmu pranešė visiems naujieną. Net trys jų gaminiai – „Kapota elniena“ bei aštri „Kapota elniena“ ir „Kapota jautiena“ jau vakar iškeliavo į vieno iš didžiausių prekybos tinklų „Maxima“ lentynas, kur puikuojasi kruopščiai atrinkti gaminiai su užrašu „Lietuviškų ūkių kokybė“. Artimiausiu metu įmonė nudžiugins mūsų krašto ir Lietuvos žmones dar vienu nauju gaminiu. Tai bus paštetai nedidelės talpos stiklinėse. Sukurti net trys nauji produktai, kurie šiuo metu laukia savo etikečių – tai bus vištos kepenų paštetas su obuoliais, kalakutų kepenų paštetas su spanguolėmis ir kepenų paštetas su spanguolėmis.

Laisvojoje ekonominėje zonoje įmonės ir kuriasi, ir kuria puikius produktus

Trečiasis Kėdainių rajono savivaldybės apdovanojimas paskirtas šeimos valdomos Ukrainos bendrovei „Kormotech“ už verslo plėtrą Kėdainių rajone, kuri prisidėjo prie nedarbo mažinimo mūsų rajone šiuo sunkiu momentu. Įmonė, gaminanti šlapią ėdalą katėms ir šunims, šią vasarą baigė naujos savo gamyklos statybą Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje ir pradėjo gamybą. „Kormotech“ ambicija iki 2023 metų tapti viena iš 50 didžiausių šio sektoriaus bendrovių pasaulyje. Statyti gamyklą Lietuvoje buvo nuspręsta siekiant padidinti bendrovės gamybos pajėgumus ir suteikti logistinių pranašumų užsakovams visame pasaulyje. Geografinė Lietuvos ir Kėdainių miesto padėtis – pranašumas tolesnei plėtrai į Europos rinką. Iš įmonės Kėdainiuose vyksta ir vyks eksportas į Serbiją, Rumuniją, Lenkiją ir Šveicariją bei JAV. Vasarą su rajono meru susitikęs „Kormotech“ savininkas Rostyslavas Vovkas pabrėžė, kad statant gamyklą buvo ypač stengiamasi įsigyti visus naujausius įrenginius ir automatizuoti kuo daugiau procesų. „Tai leis bendrovei per trumpą laiką padidinti gamybos apimtis iki 20 000 tonų per metus“, ‒ užtikrintai sakė vasarą savininkas R. Vovkas. Bendra investicijų suma sudaro apie 11 mln. eurų. Vasarą bendrovėje dirbo 37 darbuotojai, šiandien jau 59. Verslo susitikime šiandien dalyvavo ir padėkojo už įvertinimą bei virtualiu būdu su didesne rajono verslo bendruomene susipažino įmonės direktorius Andrii Bereziukas.

Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje veikianti bendrovė „Ikarai“ sėkmingai veikia ir kuria naujus produktus. Jos direktorius Remigijus Streckis su pasididžiavimu kompiuterio ekrane parodė tik dalį iš jų. Įmonė buvo pateikusi savo gaminį konkursui „Pagaminta Kėdainių rajone“ ir tapo laureatu. Įmonės vadovas paminėjo, kad šiandien gautas apdovanojimas jų įmonei, jų gaminiams yra pirmasis jų gautas įvertinimas ir apdovanojimas iš viso.

Koncentruotos skystos boro trąšos neturi šiuo metu madingo vaizdaus ir emocingo pavadinimo. Jo slepiasi po numeriu IKAR NB 7-17, tačiau jos idealios augalams, kurie turi didesnį poreikį borui. Boras dalyvauja visuose augalo fiziologiniuose procesuose, turi įtakos šaknų augimui ir vystymuisi, fermentų aktyvumui, baltymų ir angliavandenių sintezei, maisto medžiagų transportavimui iš lapų į šaknis, augalo atsparumui ligoms, aktyvuoja enzimus. Pasirodo, kad augaluose boras yra nejudrus, todėl jų būklę lemia ir tai, ar jie nuolat gauna šio mikroelemento. Šio mažiaus aplinkos bėdos ‒ sausra, nepakankamas drėgmės kiekis, žema temperatūra, didelis kritulių kiekis per trumpą laiką sukelia boro trūkumą augalams. O įmonės „Ikarai“ sukurta gamybos technologija leidžia pagaminti aukščiausios koncentracijos boro trąšą (12 %, 170g/l), iš parduodamų rinkoje. Tokio negamina joks kitas gamintojas Lietuvoje ir net importuojamų analogų koncentracijos yra mažesnės. Aukštesnė koncentracija leidžia įmonei panaudoti mažiau taros. Tai ir mažesnis tūris transportuojant. Reiktų paminėti, kad „IKAR“ gamykloje ne tik įdiegti, bet ir praktiškai taikomi aplinkai draugiški ir energiją taupantys sprendimai, o tai daug švaresnė ir išsaugota aplinka ateityje.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.189.180.166.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...