Padaugėjo COVID-19 atvejų ugdymo įstaigose

Visoje Lietuvoje ir Kėdainių rajone nuo lapkričio 7 dienos trims savaitėms įsigalios nacionalinis karantinas. Atvejų skaičius rajone didėja nesparčiai. Kėdainių rajono savivaldybės administracijoje serga 12 žmonių, padidėjo atvejų ugdymo įstaigose. Praėjusią savaitę išaugo sergančiųjų sezoniniu gripu skaičius.

Registrų centre skelbiamos koronaviruso (COVID-19) statistikos lapkričio 4-osios ryto duomenimis, mūsų rajone iš viso šiuo metu serga 122 asmenys, 43 pasveiko. Iš viso nuo pat koronaviruso pradžios rajone užfiksuota 166 infekcijos atvejai.

Per 14 pastarųjų dienų yra užfiksuoti 112 naujų atvejų 100000 gyventojų. Sergamumo rodiklis 100 tūkstančių gyventojų per 14 dienų yra 247, 30 Lietuvoje – 371,3.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, nuo 2020-10-26 iki 2020-11-04 13 valandos registruota 14 koronaviruso (COVID-19) infekcijos ligos atvejų Kėdainių rajono ugdymo įstaigose. Iš viso užsikrėtė 13 ugdymo įstaigų darbuotojų ir 1 moksleivis. Iš jų 5 koronaviruso (COVID-19) infekcijos atvejai registruoti ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Rajone užsikrėtimo COVID-19 atvejai nustatyti: Kėdainių lopšeliuose-darželiuose „Pasaka“ ir „Vyturėlis“, J. Paukštelio progimnazijoje, Kėdainių šviesiojoje gimnazijoje, „Aušros“ progimnazijoje ir Specialiojoje mokykloje.

Rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigos laikosi visų reikalavimų ir yra pasiruošę, jei reikės, dirbti nuotoliniu būdu. Kol kas rajono darželiai dirba įprastu būdu. Juose kruopščiai reguliuojami srautai.

Mokyklose 5–12 klasių mokiniai šią savaitę mokosi nuotoliniu būdu, 1–4 klasių mokiniai mokosi įprastu kontaktiniu būdu, Specialiojoje mokykloje mokiniai mokosi kontaktiniu būdu, neformaliojo ugdymo mokyklos – nuotoliniu būdu.

Ekstremalių situacijų komisijos vadovo žiniomis, užfiksuoti pirmi atvejai Josvainių socialiniame ir ugdymo centre ir Dotnuvos slaugos namuose. Serga personalas. Su jais turėję kontaktą asmenys skubiai izoliuoti, patalpos dezinfekuotos, griežtai laikomasi visų epidemiologinių rekomendacijų, vykdomi visi VESOC ir Visuomenės sveikatos centro nurodymai.

Kėdainių rajono savivaldybės administracijoje (įstaigoje) iš viso yra užfiksuota 16 koronaviruso (COVID-19) infekcijos atvejų. 10 žmonių serga, 6 yra pasveikę. Keturi žmonės serga Kėdainių miesto seniūnijoje. Visiems darbuotojams atlikti koronaviruso PGR testai. Kėdainių rajono savivaldybės administracijoje iš 145 žmonių 98 dirba nuotoliniu būdu.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento duomenimis, praėjusią savaitę (spalio 25–lapkričio 1) 7 procentais išaugo sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis. Kauno apskrityje jis siekia 42,7 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę, Kėdainiuose – 35,3 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – 54,4 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę. Kėdainių rajone yra 159 gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejai, spalio 19–25 dienomis buvo užfiksuota 130 atvejų.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.221.53.209.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...