Nemalonūs kvapai erzins nebeilgai

Reaguodamas į gyventojų skundus dėl kvapų Kėdainių mieste Ir aplinkiniuose Medėkšių, Pelėdnagių bei Paobelės kaimuose Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis apsilankė AB „Nordic Sugar Kėdainiai“ ir susitiko su generaline direktore Egle Adomavičiene bei laikinai fabriko direktoriaus pareigas einančiu  Sauliumi Mozeriu. Planuoto vizito metu buvo aptartas įmonės pasiruošimas naujam sezonui ir aplinkosauginiai klausimai bei planai. 

Nemalonus kvapas, kuris erzina gyventojus, atsiranda valant duobes, kuriose yra kaupiamas vanduo po runkelių nuplovimo. Į gamyklą runkeliai atvažiuoja žemėti ir čia yra plaunami. Su runkeliais atvažiavusios žemės rūgsta, o pajudintos skleidžia kvapą. Kvapas dar stipriau jaučiamas atšilus orams. Fabriko teritorijoje tokios duobės yra trys. Duobių turinys valomas kiekvieną pavasarį. Procesai gerai apgalvojami ir planuojami, o technologijos tobulėja, todėl įmonei pavyksta valymo procesus užbaigti vis greičiau.

Įmonės vadovai informavo savivaldybės merą, kad skleidžiami kvapai dar gali vyrauti mieste ir sklisti artimiausiose apylinkėse su pertraukomis maždaug 5 savaites, nebent subjurę orai sutrukdytų baigti darbus. Kaip ir buvo nutarta dar praėjusiais metais vykusiame susirinkime, įmonė raštu praneša savivaldybei kada atliks panašaus pobūdžio darbus. Technologiškai šio kvapo visai pašalinti neįmanoma, bet kasmet daroma viskas, kad jis vyrautų trumpiau. Vos išvežtos į laukus žemės išsivėdina ir kvapas dingsta. Šiuo metu valoma jau paskutinė duobė, todėl gyventojus erzinantis kvapas bus nebeilgai.  

Kad pagreitintų visus procesus įmonė moka ūkininkams didesnius įkainius už tai, kad jie vežtų jau švarius runkelius. Laikinai fabriko direktoriaus pareigas einantis Saulius Mozeris patikino merą, kad šiuo metu įmonėje yra sugriežtintas dėmesys aplinkosauginiams reikalavimams, laikomasi visų taisyklių ir nėra toleruojami jokie pažeidimai. Įmonė siekia atstatyti savo reputaciją  ir įgyvendins visus Aplinkos apsaugos departamento reikalavimus. AB „Nordic Sugar Kėdainiai“ sėkmingai pergyvenusi karantiną jau ruošiasi naujojo sezono pradžiai.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.191.21.86.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.