Meras siekia išspręsti kelių tvarkymo problemas

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis aukščiausiu lygmeniu kelia rajono kelių asfaltavimo problemas. Dėl Kėdainių krašto kelių būklės ir susikaupusių problemų meras aplankė dvi svarbiausias tuos klausimus sprendžiančias įstaigas: LR susisiekimo ministeriją ir Lietuvos automobilių kelių direkciją. Į keltus klausimus jau gauti ir atsakymai

Keltos įsisenėjusios problemos

Susisiekimo ministerijoje meras susitiko su viceministru V. Puodžiuku, o Kelių direkcijoje problemos aptartos su laikinai direktoriaus pareigas einančiu Remigijumi Lipkevičiumi. Savivaldybė, siekdama atsižvelgti į gyventojų poreikius ir saugių eismo sąlygų užtikrinimą Langakių ir Beinaičių bei aplinkinių kaimų gyventojams, jau antrą dešimtmetį dar nuo 2002 metų nuolat teikė prašymus valstybinės reikšmės kelius valdančiai VĮ „Kauno regiono keliai“, o vėliau Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos (LAKD) dėl valstybinių kelių Čekiškė−Langakiai−Pėsliškės ir Šėta−Beinaičiai−Nociūnai asfaltavimo.

Iki šiol abu keliai yra žvyrkeliai. Kelių asfaltavimas priklauso nuo kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo galimybių. Kelių direkcija patikino, kad abu keliai yra įtraukti į reikalingų asfaltuoti Valstybinės reikšmės rajoninių kelių su žvyro danga sąrašą, tačiau minėti Kėdainių rajono keliai nepateko į remontuotinų žvyrkelių programą. Meras pakartotinai prašė atkreipti ypatingą dėmesį į minėtų kelių ruožų remonto svarbą gyventojų susisiekimui bei saugaus eismo užtikrinimui ir pagaliau įrengti asfaltbetonio dangą. Po pokalbio su meru raštu iš Kelių direkcijos buvo gautas patvirtinimas, kad abu šie keliai, svarstant kelių remonto programą, bus dar kartą atsakingai įvertinti ir bus atsižvelgta į rajono vadovo prašymus bei visas pastabas. Dėl šių žvyrkelių asfaltavimo meras Valentinas Tamulis išsakė savo nuomonę daugiau kaip prieš mėnesį Birštone vykusiame Kauno regiono merų susitikime su LR Prezidentu Gitanu Nausėda.

Siekiama atsiimti J. Basanavičiaus gatvę

Pats svarbiausias klausimas − J. Basanavičius bei Gedimino gatvių perėmimas. Dabar jos priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai. Šiuo metu yra ruošiama ir baigiama derinti bendradarbiavimo sutartis, pagal kurią gatvės turėtų būti sutvarkytos ir perduotos Kėdainių rajono savivaldybės žinion. Tam neprieštarauja nei Kelių direkcija, nei Susisiekimo ministerija. Pagrindinis tikslas, kad prieš perimant turėtų būti sutvarkytos ne tik pačios gatvės, bet ir tiltai. Be to, meras prašė įrengti ir iškiliąją perėją ties J. Basanavičiaus ir Respublikos gatvių perėja. „J. Basanavičiaus gatvės perėmimas leistų pačiai savivaldybei spręsti tranzitinio sunkiasvorio transporto judėjimo apribojimą, kurio laukia gyventojai, ir taip spręsti gyventojų gyvenimo kokybės gerinimą“, – teigia rajono meras Valentinas Tamulis.

Rūpi pėstieji

Mero prioritetų sąraše ir pėsčiųjų bei dviračių tako tarp Dotnuvos ir Akademijos remontas. Meras nuolat gauna šių bendruomenių bei pavienių vietos gyventojų paklausimus dėl pėsčiųjų ir dviračių takų, kuriais gyvenvietėse vyksta intensyvus pėsčiųjų ir dviratininkų judėjimas, dangų atnaujinimo. Lietuvos automobilių kelių direkcija pažadėjo šį taką įtraukti į prioritetinę eilę.

„Ministerijos ir direkcijos vadovai davė aiškius atsakymus į iškeltus klausimus. Kai kurios problemos yra taip įsisenėjusios, kad atrodo nebeišsprendžiamos, tačiau mes, kaip savivaldybės vadovai, turime jas imti ir sutvarkyti“, – sako rajono meras Valentinas Tamulis.

Sprendžiama ir dėl Krakių miestelio aikštės

Taip pat ruošiamasi Krakių miestelio centrinės gatvės rekonstrukcijai. Tuo tikslu buvo kreiptasi ir prašoma pateikti valstybinės reikšmės rajoninių kelių, besiribojančių su minėta aikšte, kadastrinių matavimų ir registro duomenis. Į juos atsižvelgus Kėdainių rajono savivaldybės administracija galės patikslinti jai nuosavybės teise priklausančių gatvių, esančių Krakių miestelyje ir besiribojančių su valstybiniais keliais, kadastrinių matavimų duomenis ir įregistruoti juos nekilnojamojo turto registre. Tai nėra iki šiol padaryta ir todėl užkertamas kelias aikštės sutvarkymui.


Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.144.202.167.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...