Kokiais mitais apie hostingą vis dar tikima?

Nepaisant to, kad svetainių talpinimo (hostingo) paslaugomis naudojasi daugybė žmonių, jas vis dar supa nemažai mitų. Galbūt šiais laikais, kai informaciją internete gali lengvai skleisti daugelis, tai ir nestebina. Visgi planuojantiems pasinaudoti hostingo paslaugomis ir ieškantiems optimalaus varianto tokie mitai gali apsunkinti apsisprendimą. Norite to išvengti? Tuomet susipažinkite su jais iš anksto.

1. Ši paslauga yra labai brangi

Vienas iš pirmųjų mitų, kurį verta paminėti, yra tas, jog hostingo paslauga yra labai brangi ir daugeliui apskritai neįperkama. Visgi tai toli gražu nėra tiesa. Priklausomai nuo suteikiamų resursų, svetainių talpinimo plano kaina gali skirtis ir prasidėti maždaug nuo 2 Eur/mėn. Jeigu jus domina hostingas ir norite rasti asmeniškai jums palankiausią pasiūlymą, tai galite lengvai padaryti paspaudę ant nuorodos. Pasirūpinkite, kad jūsų svetainė, el. paštas ar duomenų bazė būtų talpinama patikimame ir prie spartaus interneto ryšio kanalo prijungtame serveryje.

2. Visi hostingo paslaugos teikėjai siūlo tą patį

Ne, tai tik dar vienas mitas. Jeigu visos hostingo įmonės siūlytų tą patį, tikriausiai jų būtų kur kas mažiau. Kiekvienas tokios paslaugos teikėjas stengiasi akcentuoti savo privalumus. Tai gali būti ilgametė patirtis, platus paslaugų spektras, apimantis ne tik svetainių talpinimą, bet ir domenų tikrinimą, registravimą, saugumo sertifikatus, profesionalias konsultacijas. Labai patogu, jei įmonė orientuojasi į plačią auditoriją, pavyzdžiui, tiek stambiojo ir smulkiojo verslo atstovus, tiek privačius asmenis, kuriančius tinklaraštį ar užsiimančius kita veikla.

3. Dauguma hostingo paslaugos teikėjų turi savo duomenų centrus

Pakankamai didelė dalis žmonių mano, kad visi svetainių talpinimo paslaugos teikėjai turi savo duomenų centrus. Tačiau iš tiesų nemažai hostingo įmonių perka serverius arba vietą serveriuose iš duomenų centrų administratorių ir perpardavinėja paslaugą. Kartais jų teikiamos talpinimo paslaugos kaina būna mažesnė nei tokią paslaugą perkant tiesiai iš duomenų centrą turinčio teikėjo. Visgi pastarasis įprastai gali pasiūlyti daugiau privalumų.

4. Gera paslauga neturi neigiamų atsiliepimų

Tikriausiai apie kiekvieną įmonę galima rasti bent vieną ar du neigiamus atsiliepimus. Tai visiškai normalu, nes 100 % įtikti kiekvienam klientui beveik neįmanoma, net ir labai to norint. Todėl prieš pasirenkant hostingo įmonę, rekomenduojama įvertinti bendrą jos įvaizdį ir patikimumą. Vienas neigiamas komentaras iš daugybės teigiamų, kaip ir atvirkščiai, toli gražu nenusako visų paslaugų kokybės. Dėl šios priežasties labai svarbu gerai suvokti savo poreikius ir kritiškai įvertinti situaciją.

5. Norint naudotis hostingu, reikia būti jo ekspertu

Šiais laikais norint sėkmingai naudotis hostingu nereikia jokių ypatingų žinių. Populiariausi šios paslaugos teikėjai tam netgi turi paruošę įrankius, kuriuos pasitelkus vos kelių mygtukų paspaudimu galima įsirašyti tokias turinio valdymo sistemas (TVS) kaip „WordPress“, „Joomla“, „PrestaShop“ ir kitas. Be to, iškilus klausimams, visuomet galima pasinaudoti operatyvia pagalba, kurią teikia geriausi hostingo specialistai. 

Jeigu nesate tikri, koks svetainių talpinimo planas jums reikalingas, visuomet galite pasikonsultuoti su šios srities profesionalais. Jie gali atsakyti į rūpimus klausimus, padėti įvertinti asmeninius poreikius ir pasiūlyti optimalų sprendimą. Ilgametės patirties turinti hostingo įmonė – tai patikimas partneris, galintis prisidėti prie jūsų internetinio projekto sėkmės.

Užsakovo UAB „Seohelis" paruošta informacija


Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.223.196.211.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.