Kokia maudyklų vandens kokybė Kėdainių rajone?

Artėja vasara, o su ja ateina ir maudymosi sezono pradžia. Visoje Lietuvoje maudymosi sezonas oficialiai prasideda birželio 1-ąją dieną. 

Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas su Nacionaline visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija, rajono teritorijoje tyria maudyklų vandenį šiose maudymvietėse: Ašarėnos tvenkinio, Pėdžių karjero ir Barupės tvenkinio Pelėdnagių sen., Babėnų karjero, Nevėžio upės ties Skongalio g. ir ties Justinavos sodais, Keleriškių tvenkinio, Bartkūniškio tvenkinio Kėdainių sen., Nevėžio upės ties Pašilių sodais Pelėdnagių sen., Angirių tvenkinio ir Šušvės upės Josvainių sen., Akademijos tvenkinio Dotnuvos sen., Gudžiūnų tvenkinio ir Miegėnų tvenkinio Gudžiūnų sen., Nevėžio upės Surviliškio sen., Aristavos tvenkinio ir Juodkiškio tvenkinio Vilainių sen., Dvariškių karjero Truskavos sen., Krakių tvenkinio Krakių sen.

Anot Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Visuomenės sveikatos specialistės, vykdančios visuomenės sveikatos stebėseną, Daivos Mickevičienės, tyrimai atliekami siekiant nustatyti vandens mikrobiologinę taršą (žarnyno enterokokų, žarnyno lazdelių (E. coli) skaičių).  Vėliau taip pat bus tiriamas smėlis dėl parazitologinių parametrų.

Pirmasis tyrimas buvo atliktas šių metų gegužės 24 dieną. Tyrimai rodo, kad visų maudyklų vanduo atitinka Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimus.

Gyventojus kviečiame sekti skelbiamą informaciją apie vandens kokybę rajoninėje spaudoje ir Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro  svetainėje www.kedainiuvsb.lt ir  feisbuko paskyroje.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.117.145.146.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...