Kodėl plaukelių šalinimą lazeriu rekomenduojama pradėti rudenį?

Šiais metais ruduo atėjo kaip niekada anksti. Jau rugpjūčio mėnesio antroje pusėje mus pasiekęs vėsesnis klimatas privertė trumpas palaidines keisti į megztinius ilgomis rankovėmis. Tačiau keičiantis oro temperatūrai lazerinės dermatologijos klinikos įgauna pagreitį – čia apsilanko vis daugiau žmonių, norinčių 2022 m. vasarą pasitikti lygia ir švelnia oda. Tačiau kodėl pradėti ruoštis vasarai rekomenduojama taip anksti?

Plaukelių šalinimas lazeriu – kaip tai veikia?

,,Sapiegos Klinikoje” dirbantys lazerinės dermatologijos specialistai pataria vasarai pradėti ruoštis jau šių metų rudenį. Ir taip yra ne veltui. Plaukelių šalinimo lazeriu procedūroje naudojamas lazeris pasiekęs plauko folikulą ir jame esantį melaniną, pavirsta karščiu taip sunaikindamas už plauko ataugimą atsakingas ląsteles. Svarbu paminėti, kad lazeris veikia tik patį plauką, todėl aplinkiniai audiniai, t.y. oda, nėra pažeidžiama. Tačiau atlikus plaukelių šalinimą lazeriu oda tampa jautresnė saulės spinduliams, karščiui ir prakaitui – tai pagrindinės priežastys, kodėl depiliaciją lazeriu rekomenduojama atlikti šaltuoju metų laiku. Iš tiesų, plaukelių šalinimas lazeriu yra atliekamas visais metų laikais, todėl kiekvienas gali pasirinkti sau patogiausią laiką. Tačiau norint išnaudoti visas vasaros galimybes ir nejausti nemalonaus diskomforto, rekomenduojama šias procedūras atlikti dar prieš prasidedant karštajam sezonui. Išsamiau apžvelkime kokią įtaką procedūrai turi skirtingi aplinkos veiksniai.

Saulės nudeginta oda

Jeigu jau anksčiau domėjotės lazerinėmis plaukelių šalinimo procedūromis turbūt puikiai žinote, kad lazeris geriausiai šalina plaukus nuo šviesios ir neįdegusios odos. Neapsigaukite, plaukelių šalinimas lazeriu tinka ir tamsios odos savininkams, tačiau tai, kiek procedūrų jums reikės ir kiek tam išleisite pinigų, priklausys nuo jūsų odos ir plaukų spalvos bei pasirinktos plaukų šalinimo vietos. Šiose procedūrose dažniausiai naudojami Aleksandrito lazeriai geriausiai šalina tamsius plaukelius nuo šviesios odos. Tad kuo mažiau įdegusi oda, tuo mažiau procedūrų seansų jums gali prireikti.

Karštis ir prakaitas

Visi plaukelių šalinimo būdai dirgina oda. Nesvarbu ar plaukus šalinate vašku, cukrumi ar vienkartiniu skustuvu. Tiesa, šie plaukų šalinimo būdai dažnai sukelia ne tik odos jautrumą, bet ir papildomas problemas – įaugusius plaukelius ar skustuvo ašmenų padarytas žaizdas. Tuo tarpu plaukelių šalinimas lazeriu nėra nei skausminga, nei sukelianti nemalonių odos problemų procedūra. Šalinant plaukelius lazeriu juntamas tik lengvas odos dilgčiojimas, todėl po procedūros turėsite ja rūpintis kiek atsargiau. Vieta, kurioje šalinate plaukelius po procedūros tampa jautresnė karščiui ir prakaitui, todėl rekomenduojama bent 4 savaites vengti tiesioginių saulės spindulių, nesportuoti.

Vėjas ir žema lauko temperatūra

Atliekant plaukelių šalinimo lazeriu procedūrą dermatologijos specialistai odą padengia vėsinančia freono dulksna, kuri leidžia klientui procedūros metu jausti kuo mažiau diskomforto. Auksiniu standartu įvertintuose Aleksandrito lazeriuose taip pat yra integruota moderni dinaminė šaldymo sistema (DCD), todėl dalis klientų net nejaučia, kad jiems buvo atliktas plaukų šalinimas lazeriu. Taigi, šaltis tik padidina komforto jausmą prieš ir po procedūros. Žinoma, tai nereiškia, kad po procedūros turėtumėte vaikščioti lauke nuogomis kojomis. Jeigu bijote, kad po procedūros dar ilgą laiką galite jausti odos dilgčiojimą ar paraudimą, pasikonsultuokite su grožio klinikos specialistais. Svarbu: naudokite tik sertifikuotų specialistų rekomenduojamas priemones, kitu atveju galite pakenkti savo odai.

Ruduo – tinkamiausias laikas planuoti lazerines procedūras

Be pasikeitusios oro temperatūros, ruduo taip pat tampa puikiu metu planuoti savo veiklas, o tuo pačiu ir procedūrų datas. Vasaros dienomis sunku nuspėti karštas ir saulėtas dienas nuo šaltų ir lietingų, todėl lauke pasirodžius aukštai temperatūrai, daugelis skuba prie ežerų ar jūros poilsiauti. Tuo tarpu rudens mėnesiais daugelis pasirenka kiek ramesnes pramogas, dažniau eina į kino teatrus, spektaklius ar mėgiamus restoranus. Tad atliekant plaukelių šalinimą lazeriu rudenį bus daug lengviau susidėlioti mėnesio planus ir laiku atvykti į procedūrų seansus.

Dažniausiai užtenka 4-8 procedūrų stulbinantiems rezultatams pasiekti, tačiau tarp procedūrų turi praeiti 4-10 savaičių tarpas. Tai dar viena priežastis, kodėl plaukelių šalinimą lazeriu rekomenduojama atlikti rudenį. Jeigu skaičiuotume, kad vidutiniškai reikia 6 procedūrų, kas 5 savaites, atlikę pirmąją procedūrą rugsėjį, lygia ir švytinčia oda turėtumėte džiaugtis jau kitų metų kovą. Dėl tikslių procedūrų seansų ir pertraukų tarp jų trukmės konsultuokitės su plaukelių šalinimo lazeriu procedūras atliekančiais specialistais.

Konsultacija su profesionaliais gydytojais dermatologais

Paprastai, pirmoji konsultacija dėl plaukelių šalinimo lazeriu procedūros yra nemokama – ją galite atlikti tiek gyvai grožio klinikoje, tiek telefonu ar elektroniniu paštu (šią informaciją dar kartą patikrinkite pasirinktoje klinikoje). Konsultacijos metu gyd. dermatologai atsako į visus kliento užduotus klausimu, todėl nebijokite ir drąsiai klauskite jus dominančių ar neraminančių klausimų. Atliekant konsultaciją gyvai, dermatologas taip pat jums užduos kelis svarbius klausimus – į juos būtinai atsakykite teisingai ir nuoširdžiai. Pavyzdžiui, bus paprašyta išvardinti vaistus, kuriuos vartojate. Kai kurių medikamentų vartojimas gali didinti nepageidaujamą reakciją į lazerio skleidžiamą šviesą. Taip pat bus apžiūrėta oda ir pagal tai nuspręsta, kiek procedūrų pakartojimų jums reikės atlikti norint pasiekti geriausių rezultatų. Nepiktnaudžiaukite ir vykite į visas nurodytas procedūras. Jeigu to nedarysite, norimų rezultatų galite nesulaukti. O jeigu itin atsakingai žiūrite į savo odos sveikatą arba turite jautrią odą ir bijote jai pakenkti, profesionaliose grožio klinikose visuomet atliekamas bandomasis mažo ploto mėginys – taip įvertinama, kaip oda reaguoja į lazerio šviesą. Taigi, lieka tik nuspręsti kokią kūno vietą norite depliuoti ir pasirinkti profesionalią grožio kliniką, kurioje procedūra būtų atliekama saugiai ir kokybiškai.

Partnerio turinys. 
Užsakymo Nr. 4

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.138.134.107.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...