Kėdainiuose veiks Karščiavimo klinika

Vyksta intensyvus pasiruošimas Karščiavimo klinikos įkūrimui Kėdainiuose. Rajono meras Valentinas Tamulis organizavo pasitarimą dėl organizacinių darbų ir įstaigų bendradarbiavimo suderinimo. Į kliniką pacientai pateks tik turėdami šeimos gydytojo nukreipimą. Atvykti turės jiems nurodytu konkrečiu laiku.

Administracijos direktoriaus Arūno Kacevičiaus įsakymu Karščiavimo kliniką pavesta kurti Kėdainių pirminės priežiūros sveikatos centrui bendradarbiaujant su Kėdainių ligonine. Klinikoje viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams, jei bus įtariama koronavirusinė infekcija (COVID-19), bus atliekami išsamesni tyrimai.

„Šitame etape matau, kad medikai, kaip kompetetingi savo srities profesionalai, yra nusiteikę konstruktyviai ir jų planas yra labai racionalus, apgalvotas ir išdiskutuotas. Pacientų tikslingas nukreipimas padės sutelkti mūsų turimus medikų ir priemonių resursus ten, kur jų labiausiai reikia“ ‒ sako rajono meras Valentinas Tamulis. Visus iškylančius darbų eigoje klausimus Ekstremalių situacijų komisija kartu su savivaldybės vadovais yra pasirengusi spręsti pasitelkdama savivaldybės specialistus bei kitas įstaigas. Susirinkime sutarta, kad pasirengimo darbai vyks operatyviai, kad kuo greičiau pavyktų pradėti Karščiavimo klinikos darbą. Lygiagrečiai vyksta ir kiti ligoninės pertvarkymo darbai. Ruošiamos palatos, pritaikytos gulėti vienam žmogui, jeigu prireiktų Kėdainiuose gydyti daugiau pacientų.

Kas pateks

Vienas iš svarbesnių dalykų ‒ maksimaliai riboti pacientų srautus ir išvengti nereikalingo antplūdžio. Geros būklės pacientai liktų namie ir konsultuotųsi su medikais nuotoliniu būdu. Žmonės, pajutę kvėpavimo takų infekcijos simptomus, pirmiausia nuotoliniu būdu turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją. Šeimos gydytojas spręs, kokios paslaugos reikia ligoniui, ir nukreips tolesniam gydymui pagal poreikį. Į kliniką pacientai pateks tik turėdami šeimos gydytojo siuntimą. Į Karščiavimo kliniką jie turės atvykti paskirtu labai konkrečiu laiku. Reikia įsidėmėti ir tai, kad pacientai negalės atvykti visuomeniniu transportu. Reikės naudotis asmenine transporto priemone, taksi paslaugomis arba kreiptis pagalbos į artimuosius. Taip pat reikia žinoti, kad, atvykus į vietą, negalima lipti iš automobilio. Medicinos darbuotojai prieis patys. Karščiavimo klinikos tikslas ‒ užtikrinti pacientų bei sveikatos darbuotojų saugumą bei sumažinti infekcijos plitimo riziką.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.226.222.12.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...