Kėdainiuose nerimą kelia fiksuojami COVID-19 atvejai

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informavo, kad 2020-07-16 yra gauta informacija apie teigiamą COVID-19 testą, nustatytą 53 m. moteriai, gyv. Kėdainių r. Akademijos miestelyje.  

Atvejo epidemiologinės diagnostikos metu išsiaiškinta, kad asmuo turėjo kontaktą su  COVID-19 infekcija sergančiu asmeniu ir yra gydomas ambulatoriškai.  

Siekdamas suvaldyti užkrečiamųjų ligų plitimą, NVSC vykdo COVID-19 atvejo epidemiologinį tyrimą (apklausia asmenis, aiškinasi užsikrėtimo aplinkybes, sąlytį turėjusius asmenis bei kitą epidemiologiškai svarbią informaciją).

Nustatyti 3 asmenys, turėję artimą sąlytį (didelės rizikos) su susirgusiąja. Jiems paskirta 14 dienų izoliacija. Su darboviete yra susisiekta, nustatyti kontaktiniai asmenys ir pateiktos rekomendacijos. Yra organizuojamas sąlytį turėjusių asmenų ištyrimas dėl COVID-19 infekcijos.

COVID-19 atvejo epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Liepos 17 d. buvo praneštą apie dar vieną COVID-19 infekcijos atvejį. Koronaviruso atvejis nustatytas vienam įmonės „Lifosa“ darbuotojų.
Taip pat nustatyti 7 žmonės, kurie turėjo artimą kontaktą su sergančiu vyru. Tuoj pat ėmėsi ypatingų atsargumo priemonių.

Žinoma, kad sergantysis dar groja ansamblyje, būtent čia ryšį turėjo ir su vienu Savivaldybės darbuotoju, kuris taip pat groja tame pačiame ansamblyje. Darbuotojas ir su juo kontaktavę asmenys buvo išsiųsti izoliuotis. Laukaima  oficialios informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro.

Liepos 17 d. 13 val. Kėdainiuose šaukiamas ekstremaliųjų situacijų komiteto posėdis. Po kurio savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius pateiks daugiau informacijos. 

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.140.242.165.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.