Kėdainių PSPC gimtadienį pasitiko atnaujintose patalpose

Vakar VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centras minėjo 23-ąjį gimtadienį. Džiugu tai, kad ši šventė vyko  atnaujintose patalpose. Baigiamas įgyvendinti projektas „Pirminės asmens sveikatos priežiūros veiklos efektyvumo didinimas VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centre“, kurio vertė daugiau nei 488 tūkst. Eur. Projektas finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų, valstybės biudžeto ir savivaldybės lėšų.

Projekto įgyvendinimo laikotarpis 2019 m. balandis−2020 m. lapkritis. „Per metus ir kelis mėnesius turėjome panaudoti beveik pusę milijono eurų. Laikantis ES struktūrinių fondų lėšų panaudojimo taisyklių, reikėjo atlikti viešųjų pirkimų procedūras, vykdyti darbus ir viską padaryti laiku. Suprasdami, kad projekto įgyvendinimui laiko turime nedaug, rangos darbų pirkimą pradėjome 2019 m. birželį“, – komentavo centro direktorė Audronė Rimkevičienė.

Projekto įgyvendinimo metu atnaujintos ir pritaikytos pacientams su negalia Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro pagrindinės patalpos Budrio g. 5 bei Šėtos, Krakių, Pelėdnagių, Josvainių ambulatorijų infrastruktūra.

Projekto lėšomis atnaujinti įėjimai į suaugusiųjų ir vaikų polikliniką, įrengtos slankiojančios durys. Baigiamas atnaujinti vaikų poliklinikos fasadas. Remonto metu buvo visiškai ar iš dalies atnaujinta 30 kabinetų. Tai šeimos gydytojų, procedūrų, laboratorijos kabinetai, atliktas remontas koridoriuose, laiptinėse ir pan. Smulkių darbų dar yra, tačiau visi įstaigos darbuotojai šiuo metu jau dirba savo įprastinėse darbo vietose.

Sėkmingai suderinus su baldų gamintojais, po remonto kabinetuose sustatyti nauji baldai.

Įgyvendinant projektą,  įsigyta kompiuterinės ir medicininės įrangos. Nupirktas naujas  defibriliatorius, paros kraujospūdžio matavimo aparatai,  įsigytos bendrosios paciento apžiūros  kušetės, vystymo stalai, ginekologinės kėdės. Dalis medicininės įrangos pirkimų tebevyksta.

Metų pradžioje nupirkti septyni „Seat Arona“ markės lengvieji automobiliai, skirti paslaugų teikimui pacientų namuose.

,,Noriu padėkoti darbų rangovui – UAB „Daimena“, kurios darbuotojai derinosi prie mūsų darbo grafiko ir sėkmingai artėja prie darbų pabaigos. Džiugu, jog Kėdainių PSPC 23-ąjį gimtadienį pasitinka atnaujintose patalpose. Tai geriausia dovana tiek mūsų įstaigos darbuotojams, tiek pacientams. Labai tikiuosi, kad mūsų pastangas pagerinti sveikatos priežiūros paslaugas bei pagražinti aplinką įvertins ir mūsų įstaigoje besilankantys pacientai“, – teigė Kėdainių PSPC direktorė.

Asta Raicevičienė, VšĮ Kėdainių PSPC atstovė viešiesiems ryšiams

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.222.67.251.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...