Kėdainiai paskelbti didelės rizikos savivaldybe

Šiandien Kėdainių rajono savivaldybė Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu paskelbta didelės rizikos savivaldybe. 

Savivaldybės gyventojų  sergamumas COVID-19 (koronaviruso infekcija) rodiklis 100 tūkstančių gyventojų yra 15,5. Covid – 19 infekcija daugiau serga Trakų rajono savivaldybėje (18,4 100 tūkstančių gyventojų). Didelės rizikos savivaldybėmis taip pat yra paskelbti Šakių,  Molėtų, Vilniaus, Šalčininkų ir Klaipėdos rajonai bei Kauno ir Panevėžio miestai.   Visos kitos šalies savivaldybės yra laikomos mažos rizikos savivaldybėmis. Kėdainių rajone užfiksuota 11 COVID-19 atvejų, serga septyni žmonės, trys - pasveikę. 

Kėdainių rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas, Administracijos direktorius Arūnas Kacevičius yra priėmęs visus būtinus sprendimus. Įstaigoms ir organizacijoms dar kartą primemename, kad turi laikytis visų taisyklių ir apribojimų.

Ypatingai raginame gyventojus laikytis visų atsargumo priemonių. „Rajono situacija pablogėjo atšaukus karantiną, o per pastarąsias dvi savaitės pasiekėme aukštus sergamumo rodiklius. Mane labai neramina tokia situaciją. Kreipiuosi  į gyventojus prašydamas kantrybės ir atsargumo. Saugokite save. Neatsipalaiduokite. Laikykitės visų reikalavimų, kuriuos tikrai žinote ir kurių visai nesunku laikyti: dezinfekuokite rankas, venkite visų kontaktų, ypatingai laikykitės atstumo, eikite tik ten, kur būtina,“ – į gyventojus kreipiasi Arūnas Kacevičius.   

Primename, kad organizuojant renginius būtina vadovautis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. birželio 15 d. sprendimu Nr. V-1462 „Dėl kultūros, pramogų ir kitų renginių organizavimo būtinų sąlygų“ .

Taip pat prašome atkreipti dėmesį į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. birželio 16 d. sprendimu Nr. V-1468 „Dėl viešojo maitinimo įstaigoms būtinų sąlygų“ nustatytas sąlygas.

Liepos 27 dienos duomenimis Lietuvoje iš viso yra 2019 patvirtintų ligos atvejų, per vakar dieną šalyje iš viso patvirtinta 11 naujų atvejų. Pasveiko - 1620, 80 - mirčių.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.134.85.87.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.