Indrė Fiodorova: „Siūlau nedelsiant pradėti dezinfekuoti daugiabučių laiptines“

Susirūpinimas auga: aplink Kėdainių rajoną nuolat užfiksuojama vis daugiau naujų susirgimų, COVID – 19 atvejų. Jie fiksuojami visose aplinkinėse savivaldybėse: Jonavos, Ukmergės, Raseinių, Panevėžio, Kauno...

Betarpiškai bendraudami su medikais, su Kėdainių rajono gyventojais, daugiabučių namų gyventojais vertindami ir atsižvelgdami į šiandieninę situaciją Lietuvoje, pagrįstus kėdainiečių argumentus ir prašymus bei vertindami Kėdainių rajono savivaldybės vadovų jau padarytą darbą merui ir administracijai pateikėme svarbius papildomus pasiūlymus:

❗️ Vienas iš jų – dėl greitųjų koronaviruso testų

Iš rajono savivaldybės biudžeto lėšų, administracijos direktoriaus fondo lėšų siūlome nupirkti bent 3000 greitųjų koronaviruso testų. Jie Kėdainius galėtų pasiekti per savaitę.

Remiantis ir Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovo Vytauto Zimnicko nuomone galima teigti, jog sekmadienį į Lietuvą atskraidintų reagentų užteks savaitei. Kas bus toliau? Nuolatinis “kažko” laukimas? Vienas iš svarbių kriterijų yra ir tas, kad ne visi sunegalavę piliečiai pagal ministerijos algoritmą gali būti ir bus tiriami dėl koronaviruso. Tad greitieji testai kėdainiečiams taptų gyvybiškai svarbia prevencine priemone.

❗️ Labai svarbu: dėl daugiabučių namų laiptinių dezinfekavimo

Siūlome iš rajono savivaldybės biudžeto lėšų, administracijos direktoriaus fondo lėšų, pradėti prevencinį, sisteminį visų mieste ir rajone esančių daugiabučių laiptinių (turėklų, rankenų, sienų) dezinfekavimą.

Daugiabučių namų gyventojai susiduria su problema, kad ne visi gyventojai laikosi saviizoliacijos taisyklių. Nemanome, kad savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos sprendimas, dėl daugiabučių laiptinių dezinfekavimo tik tuo atveju, kai jos taps viruso židiniu. Šiame kare reikalingos visos prevencinės priemonės. Šią paslaugą gali teikti ir UAB Kėdainių butai.

❗️ Labai svarbu: dėl pagalbos medikams

Siūlome iš rajono savivaldybės biudžeto lėšų, administracijos direktoriaus fondo lėšų nupirkti visiems Kėdainių rajono medikams (greitosios pagalbos medicinos darbuotojams, šeimos gydytojoms ir kt.) socialiniams darbuotojams, policijos pareigūnams, seniūnijų darbuotojams sertifikuotų ir itin reikalingų apsaugos priemonių (pirštinių, kaukių, respiratorių, akinių, kostiumų).

❗️ Būtina visiems susitelkti

Stengsimės pagal galimybes prie bendrų iniciatyvų jungtis ir patys.
Kėdainių rajono savivaldybės Tarybos nariai: Indrė Fiodorova, Dangiras Kačinskas, Rimantas Diliūnas, Vygantas Vanagas.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.191.216.163.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...