Ekstremalių situacijų komisija Kėdainiuose griežtina prevencijos priemones

Spalio 27 d. nuotoliu susirinkusi visa rajono Ekstremalių situacijų komisija, siekdama išvengti galimo didelio COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimo Kėdainių rajono savivaldybėje, apsvarstė visą paketą naujų priemonių, kurios įsigalios nuo rytdienos.

„Matydamas blogėjančią epidemiologinę situaciją siūlau  naujas priemones, kad būtų apsaugoti gyventojai. Dalis jų yra šiek tiek griežtesnės negu geltonojoje zonoje, bet, manau, kad jei jų laikysimės visi kartu, tai padės išvengti staigaus viruso plitimo“, -  sako Arūnas Kacevičius. Daugėjant sergančiųjų, Kėdainiai nuo kitos  savaitės rizikuoja pakliūti į raudonąją zoną.

Vienas iš skubių ir svarbių klausimų - Karščiavimo klinikos perkėlimas iš dabartinių patalpų. Jose šiuo metu nebepakanka vietos. Jau surasta ir susirinkime aptarta nauja didesnė ir tinkama vieta. Perkėlimas turės  vykti greitai, nes daugėja ligonių. Svarstytas ir naujo personalo įdarbinimo bei apmokymo klausimas. Taip pat sutarta dėl kito labai svarbaus sprendimo. Visuomenės sveikatos biuro darbuotojai talkins Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kėdainių skyriui. Biuro specialistai padės pildyti dokumentus, skambinti sergantiesiems ir atliks kitus reikalingus darbus.

Pagrindiniai priimti apribojimai: nepriklausomai nuo švietimo įstaigų Kėdainių rajono savivaldybėje pavaldumo, jų vadovų prašoma iki  spalio 30 dienos būti pasirengus visų mokinių ugdymą, neformalųjį  ugdymą bei visą  švietimo pagalbą esant reikalui teikti nuotoliniu  būdu. Draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse Kėdainių rajono  savivaldybėje organizuojami renginiai bei susibūrimai bei  pacientų lankymas sveikatos įstaigose, išskyrus nustatytas išimtis. Meras  Valentinas Tamulis nerimavo dėl globos namų ir prašė įtraukti rekomendaciją  riboti ar drausti stacionariose socialinių paslaugų įstaigose esančių žmonių lankymą, o jų vadovams pasistengti sudaryti   jų artimiesiems sąlygas bendrauti nuotoliniu būdu. Viešojo transporto paslaugų įmonių vadovams nurodyta užtikrinti vairuotojo atskyrimą nuo keleivių, keleivius sodinti tik 1 metro atstumu. Taip pat prašome nebūti didesnėse negu 5 žmonių grupelėse. Viešojo ir privataus sektoriaus vadovų taip pat prašoma, pagal galimybes,   darbą ir klientų aptarnavimą organizuoti tik nuotoliniu būdu.

Mero pavaduotojas Paulius Aukštikalnis prisiminė ir rekomendavo taikyti pavasarį naudotą gerąją praktiką: informuoti apie užsikrėtimo virusu pavojus vaikų žaidimo aikštelėse, bendradarbiauti pasitelkiant savanorius, kad užtikrinti kokybišką pagalbą senjorams. Iš karto po pasitarimo išsiųstas raginimas seniūnijoms grąžinti užrašus prie aikštelių, kad vaikams jose gausiai būriuotis  yra labai rizikinga.

Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas, administracijos direktorius Arūnas Kacevičius asmeniškai labai prašo rajono žmonių elgtis labai atsakingai. Atidėti suplanuotas asmenines šventes ir neorganizuoti naujų, vengti visokių susibūrimų,  kad būtų išvengta labai skaudžių pasekmių sveikatai ir artimiesiems.  Taip pat reikėtų sekti koronaviruso žemėlapį ir jame skelbiamą statistiką, nes tai šiuo metu yra oficialus ir bene vienintelis greičiausiai atnaujinamas  informacijos šaltinis,  ir atidėti bet kokias išvykas ar keliones į savivaldybes, kurios patenka į raudonąją zoną. Taip sumažinsite užsikrėtimo riziką.

Numatytos ir priemonės, kurios užtikrins šių nurodymų laikymosi kontrolę. Su Ekstremalių situacijų komisijos vadovo įsakymo turiniu bus supažindintos visos įstaigos.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.224.32.40.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.