Daiva Makutienė: ,,III vieta - tai stiprus įvertinimas”

Tris dienas – liepos 2–4-ąją – Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centro vasaros estradoje vyko aštuntasis tarptautinis vaikų ir jaunimo muzikos festivalis-konkursas „Baltic voice 2020“, kuriame, be jaunųjų atlikėjų iš Lietuvos, dalyvavo ir bendraminčiai iš Estijos, Izraelio, Latvijos, Suomijos ir Vokietijos.

Konkurse „Baltic voice 2020“ dalyvavo apie pusantro šimto atlikėjų: pavienių dainininkų, grupių ir ansamblių, o atlikėjų amžius – nuo keturių iki trisdešimties metų. 

Žinodama, kad Juodkrantėje organizuojamas konkursas yra be galo aukšto lygio ir turbūt jis ne mano paruoštiems solistams, ansambliams, duetams,  kalbėjo Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriaus vadovė, kolektyvų vadovė Daiva Makutienė vis atidėliodavau pateikti paraiškas patekti į šį konkursą. Susisiekiau su pagrindiniu konkurso organizatoriumi, direktoriumi  Algirdu Grinkevičiumi ir pasiteiravau apie konkurso sąlygas ir patekimą sudalyvauti jame. Taip tikrai, atranka naujokams buvo privaloma. Visų pirma turėjau nusiųsti nuorodas iš You Tube apie savo solistų ir vokalinio dueto pasirodymus konkursuose. Buvo peržvelgti jų vokaliniai gebėjimai ir tik tada gavau atsakymą, kad galime pildyti ir pateikti paraiškas dalyvauti festivalyje-konkurse „Baltic voice 2020“. Tad į konkursą išsiruošė Kėdainių kultūros centro vaikų popchoro PERLIUKAI solistės Ugnė Urbonavičiūtė (6m.), Urtė Stanevičiūtė (9 m.), Nociūnų skyriaus vokalinis duetas KIPRAS+URTĖ (9-10 m.) ir solistas Kipras Makutis (10 m.). 

Pirmąją ir antrąją šios muzikos šventės dienomis nuo ryto iki vakaro vyko pirmos ir antros dainos konkursas: kiekvienas atlikėjas turėjo atlikti po dvi dainas.

Trečiosios festivalio dienos vakare vyko baigiamasis – Didysis koncertas, kurio metu apdovanojami prizines vietas užėmę konkursantai, pagrindinių – auksinio, sidabrinio ir bronzinio bei kitų specialių prizų laimėtojai.

Labai džiaugiamės, kad pirmą kartą, kaip patys organizatoriai išsireiškė, sudalyvavę Kėdainiečiai šiame konkurse, pateko tarp laureatų. O tai būna labai retai naujokams, nes konkursas iš ties aukšto meninio lygio ir vokalistai be galo stiprūs. Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriaus vokalinis duetas KIPRAS+URTĖ tapo III vietos laureatais. Namo parsivežė taurę, diplomą, sertifikatą dalyvauti  tarptautiniame konkurse  “SUMMER ART SYMPHONY 2020” Jurmaloje rugpjūčio mėnesį ir daug šiltų pagyrimų iš komisijos, koks šiltas, gražus, darnus ir skambus duetas. Solistas Kipras Makutis džiaugėsi V vieta, solistė Ugnė Urbonavičiūtė rankose spaudė IV vietos diplomą. 

Mums pavykos nenuvilti Kėdainių miesto ir palikti gražius prisiminimus organizatoriams bei komisijai,  jog Kėdainiuose auga taip pat talentingi vaikai. Mūsų lauks ir kitais metais. 

Konkursantų pasirodymus septyniolikoje įvairaus amžiaus, stiliaus ir sudėties kategorijų vertino tarptautinė penkių asmenų komisija, kurios nariai – kompetentingi dainavimo mokytojai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Per vieną konkurso dieną komisija turėjo išklausyti 115 dainų.

Mūsų šaliai konkurse atstovauja atlikėjai iš 14 Lietuvos miestų.


Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.144.244.44.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.