Ar žaisime kerlingą ir Kėdainiuose?

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis susitiko su Lietuvos kerlingo asociacijos generaliniu sekretoriumi Vygantu Zaliecku. Įvertinus tai, kad Kėdainiuose jau kuriama infrastruktūra, buvo aptartos šios olimpinės sporto šakos vystymo galimybės Kėdainiuose.

Kerlingas yra universali ir smagi sporto šaka, kuria gali užsiimti įvairių amžiaus grupių žmonės: nuo 14 iki 70 metų. Kerlingui tereikia ledu dengtos aikštelės ir joje jau gali varžytis dvi komandos leisdamos ant jos akmenis. Strateginio žaidimo esmė: komandai pastatyti kuo daugiau akmenų arčiau taikinio ir neleidžiant to paties padaryti kitai komandai apžaisti priešininką. Pristatydamas sporto šakos privalumus, generalinis sekretorius pabrėžė, kad užsiimti kerlingu gali ir vaikai, ir senjorai, ir neįgalieji, ir moterys, ir vyrai. Komandą gali sudaryti ir šeima, t. y. skirtingo amžiaus žmonės. Svarbu yra ir tai, kad kerlingas aktyviai plėtojams Lietuvoje jau 17 metų. Per tiek laiko sukaupta patirtis ir žinios. Yra pasiekimų ir rezultatų. Atėjo metas išplėsti aktyviai sportuojančių būrį ir vystyti sporto šaką visoje šalyje. Tam labai tiktų įrengiamas Kėdainių Lietuvos sveikatos universiteto „Aušros“ progimnazijos daugiafunkcis aikštynas.

Anksčiau būsimu progimnazijos daugiafunkcio aikštynoledo aikštelės projektu domėjosi asociacijos „Hockey Lietuva“ atstovai, tarp jų ir jos prezidentas, vienas geriausių bei garsiausių Lietuvos ledo ritulio žaidėjas Dainius Zubrus. Jie išsakė savo pastebėjimus dėl bortų patobulinimo.

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis sako, kad, sutelkę visus sporto entuziastų ir profesionalų pastebėjimus bei pasiūlymus, galėsime išnaudoti visų asociacijų patirtį ir galimybes įveiklindami progimnazijos kuriamą aikštyną ne tik moksleivių užimtumui, bet ir fizinio lavinimo mokytojų tobulėjimui ir šių pamokų įvairinimui. „Man labai rūpi ir viso mūsų rajono gyventojų galimybės užsiimti įvairiomis sportinėmis veiklomis, jų laisvalaikio užimtumas, o ateityje gal net bus didesnės galimybės vystyti sportinį turizmą“, ‒ sakė rajono meras Valentinas Tamulis.

Kėdainiuose įrengiamos aikštės dydis ir visa infrastruktūra puikiai tiktų ne tik ledo rituliui, bet ir kerlingui. Kerlingo asociacija padėtų įsigyti tam reikiamą įrangą. Susitikime buvo aptarta technika ir kito labai panašaus žaidimo - bavariškojo akmensvydžio. Jį taip pat būtų galima plėtoti Kėdainiuose. Meras taip pat aptarė galimybes įsigyti ledo valymo mašiną.

Universalaus daugiafunkcio sporto aikštyno su atvira stogine šalia „Aušros“ progimnazijos statybos darbus vykdo UAB „HCB Baltic“. Rangos darbų sutarties vertė siekia apie 1 mln. 350 tūkst. eurų. Darbus ketinama baigti šių metų rugpjūčio mėnesį. Daugiafunkcė aikštė su stogine bus pritaikyta ir įrengta taip, kad šiltuoju metų laiku bus galima žaisti krepšinį, mažąjį futbolą, tenisą, kitus judriuosius žaidimus, o žiemą aikštė bus naudojama kaip ledo pramogų aikštė.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.219.22.169.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.