Ar pižamos geriau nei naktinukai?

Viršutiniai drabužiai kuriami vadovaujantis mados tendencijomis ir ne visada yra patogūs, komfortiški, kai tuo tarpu pižamos būtent šią funkciją ir atlieka. Jos sukuria jaukumo, komforto pojūtį ir būtent dėl to yra populiarios visame pasaulyje. Tiesa, pižamos atsirado Indijoje, pirmieji jas į Europą parsivežė britai – tai lėmė pižamų sėkmę globaliu mastu. Pirmosios dviejų dalių pižamos buvo kuriamos vyrams, o moterims – naktiniai marškiniai. Tačiau pižamos moterims atsirado lygių teisių revoliucijos dėka, todėl šiais laikais miego drabužiai moterims yra įvairaus dizaino, jų pasiūla didelė ir pižamą ar naktinius galima įsigyti drabužių, apatinio trikotažo parduotuvėse, specializuotose miego drabužių parduotuvėse tiek fizinėse, tiek internetu. 

Komfortas

Moterys turi skirtingus miegojimo įpročius, todėl vienos mieliau renkasi pižamas, kitos – naktinukus. Visgi, pižamos yra daug populiaresnės nei naktinukai – jas renkasi didžioji dalis moterų. Jų populiarumui didžiausią įtaką daro jau anksčiau minėtas komfortas – miegant jos nesusiraito iki pažastų, palikdamos nuogas kojas ir pilvą. Taip pat, miegant su pižama galima miegoti kokia tik norisi poza, nes jos nevaržo judesių. 

Ženklas poilsiui

Drabužiai sukuria tam tikras asociacijas smegenims – apsirengimo būdas padeda joms persiorientuoti prie užduoties. Pavyzdžiui, apsirengus sportinę aprangą, smegenys tai supranta kaip artėjančią fizinę veiklą ir dėl to gali atsirasti jėgų antplūdis, motyvaciją sportui. Graži suknelė ne tik sukelia pasitikėjimo savimi, romantiškus jausmus, bet ir duoda ženklą apie šventę, išėjimą į miestą ar susitikimą su draugėmis, pasimatymą. Šiuo atveju pižamos apsirengimas asocijuojasi su miegu ir smegenys tai priima kaip ženklą ruoštis poilsiui, todėl apima mieguistumo, tingumo jausmas.

Šiluma

Pižamos ne tik komfortiškos, bet ir atlieka šilumos funkciją, palaiko kūno šilumą miego metu. Jos pilnai uždengia visas kojas ir apsaugo jas nuo šalčio. Nors dauguma žmonių miega užsikloję antklodėmis, visgi pižamos šilumos aspektu yra efektyvesnės. 

Pasirinkimo įvairovė

Norint gerai išsimiegoti, turime jaustis patogiai – tai padės mums greitai užmigti ir miegas bus kokybiškesnis. Rinkoje naktinukų pasirinkimas yra daug mažesnis, nei pižamų. Jų įvairovė prasideda nuo sezono – trumpomis ar ilgomis rankovėmis, šortai ar kelnės, taip pat audinio (satininės, šilkinės, medvilninės, flanelinės, nėriniuotos). Rinkitės Jums patogiausią, labiausiai Jūsų miego įpročius atitinkančią pižamą ir džiaukitės kokybišku miegu bei poilsiu savo ramybės oazėje. 

Užsakymo Nr. 
21/04/03

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.145.15.205.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.