Ar bus tęsiamos Šviesiosios gimnazijos trečiojo pastato statybos?

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis ir Administracijos direktorius Arūnas Kacevičius lankėsi LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje ir susitiko su ministerijos kancleriu Tomu Daukantu bei Seimo nariu Dariumi Kaminsku.

Savivaldybės vadovų tikslas tartis su ministerija ir užsitikrinti, kad nuo 2014 metų pradėta Šviesiajai gimnazijai paskirto trečiojo pastato (Didžioji g. 60) rekonstrukcija nenutrūktų. 2019 metais projektui buvo skirta tik 50 tūkstančių eurų iš Valstybės investicijų programos. Pagal pirminį ministerijos planą 2020 metais visiškai nebuvo numatyta skirti lėšų gimnazijai. Tokios galimybės atlikti visus darbus greitai netenkina savivaldybės vadovų. Pastato laukia Šviesiosios gimnazijos bendruomenė. Naujos erdvės švietimo įstaigai reikalingos gyvybiškai, nes moksleiviams nebeužtikrinamos ugdymo sąlygos, klasės perpildytos, nėra sporto salės, o bendruomenė negali įgyvendinti parengtų projektų.

Kėdainių rajono savivaldybė iš Valstybės investicijų programos lėšų tvarko Kėdainių šviesiosios gimnazijos pastatą (Didžioji g. 60). Šio projekto pradžia – 2014 metai. Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Kėdainių rajono savivaldybė per 2014–2017 metus iš viso šiam projektui skyrė 364 tūkstančių eurų. Už tas lėšas buvo  atlikta pastato, esančio Didžioji g. 60, konstrukcinė ekspertizė, parengtas techninis projektas, atlikta techninio projekto ekspertizė bei pradėti pirmieji darbai – įrengti pamatai. Tačiau situacija nebekinta. 2019 metais Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija gimnazijos pastato rekonstrukcijai skyrė tik 50 tūkst. Eur.

Šiuo metu savivaldybėje yra atidžiai peržiūrimas ir tikslinamas investicijų projektas ir analizuojamos rangos darbų apimtys bei svarstomi visi galimi finansavimo šaltiniai. Lapkričio mėnesį vyksiančiam Kėdainių rajono savivaldybės tarybos posėdžiui yra ruošiamas sprendimo projektas. Juo bus prašoma Tarybos leisti skirti 35 procentus Savivaldybės biudžeto lėšų, kurių reikia Šviesiosios gimnazijos pastatui (Didžioji g. 60) pastatyti.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.117.196.217.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...