AB „Kauno grūdai“ plečia savo veiklą Kėdainių rajone

Sparčiai augant AB „Kauno grūdai“ greitai paruošiamų produktų verslui, bendrovė Kėdainių rajone planuoja investuoti daugiau nei 3 mln. eurų logistikos infrastruktūros gerinimui. Planuojama investicija yra skirta 1800 kv. m. sandėliavimo patalpų statyboms, darbo sąlygų ir veiklos kokybės gerinimui.

Pasak AB „Kauno grūdai“ maistinių produktų verslo vadovo Igno Gucevičiaus, nuolatinės investicijos į regione veikiančias gamybines įmonės yra neišvengiamos, statyti naująjį sandėlį nuspręsta dėl stipriai išaugintų gamybinių pajėgumų. Pastačius naująjį sandėlį, pirmuoju etapu numatoma įdarbinti apie 20 naujų darbuotojų.

Kėdainių greitai paruošiamų produktų gamykla veikia nuo 2011 metų, nuolat auga ir investuoja į verslo plėtrą. Nuo veiklos pradžios gamyklos pagaminamų ir realizuojamų produktų kiekis išaugo iki 80 mln. vienetų greitai paruošiamų makaronų pakeliuose ir 40 mln. vienetų greitai paruošiamų košių indeliuose per metus.

Anot I. Gucevičiaus, padidėjęs greitai paruošiamų produktų poreikis pastebimas tiek Lietuvoje, tiek ir kitose užsienio rinkose. Todėl stebint šią tendenciją, AB „Kauno grūdai“ dar 2019 metais atidarė antrąjį gamybinį padalinį Alytuje, kuriame per metus pagaminama 140 mln. vienetų greitai paruošiamų makaronų indeliuose.

„Nuolatos augame ir ieškome naujų darbuotojų, galinčių ir norinčių dirbti pažangioje gamybinėje įmonėje. Investuojame ne tik į naują pastatą, bet ir diegiame pažangiausią sandėlio valdymo sistemą, kuri leis gyvu laiku sekti produkcijos likučius, turėti didesnį aiškumą ir atsekamumą. Šalia to, sparčiai augant gaminamos produkcijos apimtims, ieškome modernių sprendimų sklandžiam gamybiniam procesui užtikrinti. Visa tai leidžia Kėdainių greitai paruošiamų produktų fabrikui kurti efektyvesnę ir konkurencingesnę gamybinę aplinką“, -  pasakojo AB „Kauno grūdai“ tiekimo grandinės valdymo vadovas Justas Stanys.

Pasak J. Stanio, tikimasi, kad naujoji investicija leis optimizuoti sandėliavimo kaštus, mažinti transportavimo išlaidas ir ieškoti tvaresnių bei ekologiškesnių išeičių kasdienėje įmonės veikloje. Užbaigti  sandėlio statybos darbus tikimasi iki 2022 metų liepos mėnesio. 

Šiuo metu įmonėje dirba 180 darbuotojų, o gamykloje pagaminta produkcija yra eksportuojama į 17 užsienio valstybių. Būtent šioje gamykloje sukurti ir gaminami didelio populiarumo sulaukę lietuviški produktai – greitai paruošiami makaronai Sun Yan ir greitai paruošiamos košės Activus.

Apie AB „Kauno grūdai“:

AB „Kauno Grūdai“ priklauso vienai didžiausių Baltijos šalių regiono žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupei AB „Linas Agro Group”, vykdančiai veiklą visoje gamybos grandinėje nuo lauko iki stalo. AB „Linas Agro Group” akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržoje.  AB „Linas Agro Group” valdomų įmonių bendros metinės pajamos siekia apie 1,6 mlrd. eurų.

Partnerio turinys
Užsakymo nr. 22.01.06/02

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.227.161.226.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.